Jump to content

Omroepdirecteur Paul van der Lugt verlaat RTV Utrecht

Sign in to follow this  
de redactie

510 views

Paul van der Lugt stopt als directeur van RTV Utrecht. Dat laten de Raad van Toezicht en Van der Lugt weten in een gezamenlijke verklaring. De afgelopen periode is de koers en positie van RTV Utrecht onderwerp van gesprek geweest tussen Paul van der Lugt en de Raad van Toezicht.  Dit gesprek heeft geleid tot deze beslissing. Volgens beide partijen is het in het belang van RTV Utrecht de samenwerking niet verder voort te zetten. Paul heeft daarom besloten na 17 jaar de omroep te verlaten. Hij blijft nog tot 1 januari aan de omroep verbonden om de overgang te vergemakkelijken en zijn werkzaamheden, zowel in- als extern, zo soepel mogelijk over te dragen.


Voorzitter Peter Schrurs spreekt namens Raad van Toezicht zijn waardering uit. "Paul heeft de afgelopen 17 jaar leiding gegeven aan RTV Utrecht. Mede dankzij zijn inspanningen is RTV Utrecht nu een mediabedrijf dat niet weg te denken is uit het huidige medialandschap.


De afgelopen jaren zijn turbulent geweest. In die jaren was Paul verantwoordelijk voor een ingrijpende en pijnlijke reorganisatie, heeft hij de zendmachtigingen voor de organisatie veilig gesteld, maar hij is daarbij lastige beslissingen niet uit de weg gegaan. Wij zijn hem veel dank verschuldigd."


Paul van der Lugt over zijn vertrek: "Leiding geven aan deze mooie omroep is een van de meest eervolle maar ook lastige klussen die je kunt bedenken. Ik ben dankbaar en trots dat ik samen met anderen heb mogen helpen om RTV Utrecht de gezonde en professionele organisatie te maken die ze nu is. Verandering is lastig, maar soms nodig. Dat geldt niet alleen voor veranderingen in de organisatie zelf, maar ook voor je eigen positie. Vertrouwen is daarbij een eerste en absolute voorwaarde. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen krijgen. De gesprekken met het toezicht hebben mij gesterkt in mijn keuze om nu te stoppen."


De financiële positie van RTV Utrecht is op orde. Een onderzoek in opdracht van de Raad van Toezicht naar de financiële procesgang binnen de omroep maakt dit duidelijk. Wel moeten procedures binnen het bedrijf nog verder worden aangescherpt, een ontwikkeling die onder Van der Lugt al in gang is gezet. Beide partijen geven aan dat er in dit proces voortvarender had moeten worden opgetreden. 

Sign in to follow this  


2 Comments


Recommended Comments

Misschien dat ze dan eens de TeleText repareren, die is al weken kapot, kan toch niet zo moeilijk zijn.

De TV stelt weinig voor, altijd oud nieuws, er wordt niets geupdated, en het provinciale en stadsnieuws is nagenoeg hetzelfde. Voor dat laatste krijgen ze wel 6 ton vd gemeente, ongeveer het salaris van vd Lugt. 

De stadsradio is alleen maar leuk voor smartlappen liefhebbers, en concurreert vals met Radio.nl

Share this comment


Link to comment

Ja, ik zag een paar weken terug dat het "lang ging duren" met Teletekst. Ook ik kijk er naar.

Zo'n rondlopertje onder in beeld.

 

En Paul, ik heb plezierig met hem samengewerkt, hij als Radio3 zenderbaas en ik al programmamaker op dezelfde zender.

Hij een grote "bek" en ik ook...........vandaar ging het goed.

De onderstaande dank was tgv mijn adviezen over een paar Poster achtige docu's die anderen maakten.

Het ging zo van "Hé Geleick kom dat tuig eens bijles geven.............."

 

Maar dat was toen...........

 

 

 

dank brf Paul vd Lugt Radio 3 kl.jpg

Edited by Juul
  • Like 2

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

netcup.de×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.