Jump to content

Rijnmond aanwezig tijdens Wereldhavendagen Rotterdam 

Sign in to follow this  
de redactie

374 views

Vanaf vrijdag 6 september is Rijnmond gedurende het hele weekend aanwezig op de jaarlijkse Wereldhavendagen in Rotterdam. Zowel online, op de radio als op tv doet Rijnmond tijdens het evenement uitgebreid verslag van de Wereldhavendagen. 


Volop aanwezig
Tijdens de Wereldhavendagen toont Rijnmond hoe belangrijk de haven voor de stad en haar inwoners is. Tijdens het evenement is Rijnmond volop aanwezig. Op vrijdag 6 september vanaf 10:00 uur is de opening van het evenement live te volgen op Radio Rijnmond met Erik Lemmers vanaf de Wilhelminakade. Op zaterdag 7 september tussen 15:25 en 17:15 uur worden er spectaculaire demonstraties op de Maas live uitgezonden op de online kanalen van Rijnmond. ’s Avonds wordt vanaf 21:00 uur live op TV Rijnmond de Ode aan de Nacht uitgezonden tijdens de Nacht van de Kaap. Op zondag 8 september zendt Rijnmond op tv vanaf 17:30 uur een compilatie van de Wereldhavendagen uit. Deze wordt ieder uur herhaald.


Gedurende het gehele evenement is er actuele berichtgeving over de Wereldhavendagen op de website en via de social media-kanalen van Rijnmond. 


Over Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is een driedaags evenement dat wordt gehouden in Rotterdam. Het evenement vindt ieder jaar plaats in het eerste complete weekend van september. Het doel van de Wereldhavendagen is om het publiek te introduceren aan de Rotterdamse haven. Tijdens het weekend krijgt het publiek een exclusief kijkje achter de schermen bij havenbedrijven. 


Nacht van de Kaap
De Nacht van de Kaap is een jaarlijks feest dat wordt gehouden in Katendrecht, een begrip in de stad. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Ode van de Nacht. Diverse bekende artiesten treden dan op en zingen nummers die van toepassing zijn op de nacht, de haven en op de stad zelf. Het feest wordt vanwege het eerdere succes op het Deliplein gevierd op de parkeerplaats van het SS Rotterdam op 7 september. 


Afbeelding: © S.J. de Waard / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons)

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.