Spring naar bijdragen

Ank Bijleveld eerste gast podcast De Derde Kamer


de redactie

866 weergaven

Het grootste gevaar voor Nederland is dat we de reële dreiging aan de randen van Europa onderschatten. Dat vertelt Minister van Defensie Ank Bijleveld in de nieuwe KRO-NCRV podcast ‘De Derde Kamer’, die vandaag wordt gelanceerd. In deze heldere en informele podcast nemen NPO Radio 2 DJ Wouter van der Goes en NOS politiek verslaggever Lars Geerts de luisteraar mee door het politieke landschap. Tevens gaat Wouter wekelijks op werkbezoek bij een politiek kopstuk. 
 

Aflevering 1 
Aan de hand van hedendaagse voorbeelden en in begrijpelijke taal leggen Wouter en Lars alles uit rondom de perikelen in politiek Den Haag. Zo vragen ze zich deze week af waarom stikstof opeens zo een essentieel en bepalend onderdeel is in de milieudiscussie en leggen ze uit hoe het nu eigenlijk zit met de rechtszaak rondom Wilders. Daarnaast gaat Wouter in gesprek met minister Bijleveld over haar functie als Minister van Defensie. 
 

Luisteraars spelen een belangrijke rol
Luisteraars kunnen elke week al hun vragen insturen. Zo leren we politiek Den Haag, onze Kamerleden en de regering beter kennen. Heb je een prangende vraag of een politieke kwestie waar je meer van wilt weten? Laat van je horen! Je kunt jouw vraag whatsappen via 06-12253352.
 

Gasten
Naast Ank Bijleveld staan in de volgende uitzendingen van de podcast ook andere politici centraal. Wouter gaat onder andere op werkbezoek bij kamerleden Attje Kuiken, Zohair El Yassini en Klaas Dijkhoff. 
 

De Derde Kamer, vanaf vrijdag 13 september bij KRO-NCRV te beluisteren via iTunes/Apple Podcasts, Stitcher, Google Podcasts, Pocket Casts en de NPO Radio 2 app en website.

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

"Het grootste gevaar voor Nederland is dat we de reële dreiging aan de randen van Europa onderschatten."

 

-Ik dacht aan een heel andere dreiging, maar het zijn dus (weer) de Russen waar we (echt) bang voor moeten zijn, volgens de minister van Defensie.

 

"Dat vertelt Minister van Defensie Ank Bijleveld in de nieuwe KRO-NCRV podcast ‘De Derde Kamer’, die vandaag wordt gelanceerd."

 

-Trouwens heel vermoeiend om naar dat gesprek van Ank Bijleveld te luisteren.-

 

"en leggen ze uit hoe het nu eigenlijk zit met de rechtszaak rondom Wilders"

 

- Aardig neutraal, dus dat is (voor de verandering) een pluspunt.-

 

 

 

 

bewerkt door Robin Westhof
Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.