Spring naar bijdragen

BNR bereikt 1 miljoen luisteracties met podcasts


de redactie

832 weergaven

Zondag 29 september bereikte BNR Nieuwsradio 1 miljoen luisteracties met het eigen podcastaanbod. Een mijlpaal voor het zakelijke radiostation dat naast lineaire radio ook inzet op podcast. Dit getal bevestigt wederom dat podcasts aan populariteit winnen en ‘here to stay’ zijn.


Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio: “De toekomst van audio ligt in podcast. Inmiddels luisteren 5 miljoen mensen in Nederland naar podcasts. Dat zal alleen maar meer worden. Vandaar dat BNR al jaren geleden heeft ingezet op podcast. Met het bereiken van 1 miljoen luisteracties per maand lijkt dat een goede strategie. Op naar de 2 miljoen!”


Sterk aanbod in diverse domeinen met focus op zakelijk
BNR blinkt uit in de zakelijke en economische nieuwsdomeinen, maar ziet podcasting - een medium dat zeer geschikt is om specifieke doelgroepen te bedienen - als uitgelezen kans om de horizon te verbreden.
Voorbeelden hiervan zijn de Ben Tiggelaar podcast - over persoonlijk leiderschap en ontwikkeling, BNR Petrolheads - een podcast voor autoliefhebbers met een eigenzinnig vermakelijk randje - en BNR De Technoloog , een podcast voor techfans én techcritici. Ook organiseert BNR sinds 2018 de jaarlijkse Dutch Podcast Awards.


Dit is de BNR podcastluisteraar
De BNR podcastluisteraar is een hoogopgeleide, werkende professional, die gemiddeld tussen de 25 en 39 jaar is. Hij of zij  woont of werkt in de grote steden, is geïnteresseerd in de wereld om zich heen en wil alles uit het leven halen op zakelijk en privé gebied.


Podcast: ook commercieel zeer interessant
BNR biedt de mogelijkheid om op een intieme manier ‘gehoord’ te worden via de zogenaamde brand story podcast. Partijen zoals AFAS, InsingerGilissen en KPN kozen al eerder voor BNR om een commerciële podcast te maken.
Daarnaast maakt BNR ook redactioneel onafhankelijke podcasts die gesponsord kunnen worden. Hiermee lift een merk mee op de autoriteit van BNR door een domein te claimen over de as van de journalistieke inhoud.


Over BNR Nieuwsradio
BNR Nieuwsradio is dé nationale zakelijke zender en houdt ondernemend Nederland 24 uur per dag op de hoogte van al het nieuws. Live en on demand, via de radio en via podcasts. Fris en opgewekt van toon, altijd scherp en up-to-date. BNR Nieuwsradio zorgt voor snelle duiding en heldere verdieping. Topjournalistiek met intelligente programma’s, spraakmakende presentatoren, spannende debatten en speels vermaak.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.