Spring naar bijdragen

'Hij Is Van Mij' uitgeroepen tot grootste Nederlandse hit


de redactie

904 weergaven

Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey doken samen de studio in en het resultaat hiervan, ‘Hij Is Van Mij’, werd een groot succes. Drie weken na release van de song hadden zij al een nummer één-positie in de 538 TOP 50 te pakken. De artiesten hebben met het nummer een brug geslagen tussen verschillende genres en dat werd omarmd door de luisteraars. Daarom werden zij vandaag verrast met een 538 TOP 50 Award voor ‘grootste Nederlandse hit’. De mannen van Kris Kross Amsterdam namen de award zojuist in 'De Coen en Sander Show' in ontvangst, ook namens Maan, Tabitha en Bizzey.


Kris Kross Amsterdam: "Wauw! We hebben laatst een Buma Award ontvangen, maar dit is wel even iets anders. Kippenvel!"
538 juryrapport: "’Hij Is Van Mij’ is het resultaat van een unieke samenwerking van vier Nederlandse acts. De combinatie van Maan met het frisse, nieuwe geluid van Tabitha, Bizzey en de internationaal georiënteerde zwoele reggaeton-beats van Kris Kross Amsterdam zorgt voor een verrassende creatie. Nooit eerder kwamen deze genres in één Nederlandstalig nummer bij elkaar. Het is een blijvende hit die direct in de smaak viel bij het Nederlandse publiek en letterlijk verschillende muziekculturen bij elkaar heeft gebracht."


De award voor Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey is de derde TOP 50 Award die deze maand is uitgereikt. Eerder ontving zangeres Mabel al een 538 TOP 50 Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. Ook Nielson viel in de prijzen. Uit handen van 538-dj Ivo van Breukelen ontving hij de ‘Member Favorite’ Award voor zijn hitsingle ‘IJskoud’.


538 TOP 50 LIVE Maand
Radio 538 staat heel oktober in het teken van de grootste artiesten: LIVE. Luisteraars maken kans op toegang tot exclusieve showcases van Davina Michelle en Armin van Buuren. Ook brengen artiesten een bezoek aan de 538-studio voor live covers en luisteraars maken kans op concerttickets voor Shawn Mendes, David Guetta en een grote artiest die later tijdens de 538 TOP 50 LIVE Maand bekend wordt gemaakt.


538 TOP 50
De 538 TOP 50 is de meest actuele hitlijst van Nederland. De lijst wordt dagelijks samengesteld op basis van streamingcijfers, airplay van alle Nederlandse radiostations en de favorieten van 538 Members die invloed uitoefenen door te stemmen. Op deze manier weerspiegelt de lijst de daadwerkelijke populariteit van de muziek bij het publiek. De 538 TOP 50 wordt gepresenteerd door Ivo van Breukelen en is iedere vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 18.00 uur te horen op 538. Daarnaast neemt Barend van Deelen iedere maandag tot en met donderdag tijdens zijn programma om 19.00 uur de belangrijkste verschuivingen en opvallende tracks horende bij het nieuws van die dag door tijdens de Mobiel.nl Dag Top 5


Afbeelding:Kris Kross Amsterdam, Coen en Sander (foto 538)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.