Spring naar bijdragen

Crooked Steps, Sunday Rose en The Radar Station zijn De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020


de redactie

485 weergaven

De Studio Brussel-luisteraars hebben Crooked Steps, Sunday Rose en The Radar Station uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020. Iedereen kon de ontknoping van De Nieuwe Lichting volgen via een Facebook live op de Facebook-pagina van Studio Brussel. Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, waarvoor 999 jonge, beloftevolle bands zich inschreven, kregen de drie artiesten de meeste stemmen van de luisteraars.


Bijna duizend opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit Jan Paternoster (Black Box Revelation), Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Michael Ilegems (Knack Focus) en juryvoorzitster Kirsten Lemaire negen finalisten. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten. 


Zonet maakte Michèle Cuvelier de drie winnaars bekend tijdens een Facebook live-slotshow, vanuit Trix in Antwerpen. De drie winnaars winnen airplay op Studio Brussel en professionele begeleiding op maat in Trix. Rond tien na vijf maakte Cuvelier bekend dat Crooked Steps, Sunday Rose en The Radar Station uiteindelijk de meeste stemmen van de luisteraars achter zich kregen en samen De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020 zijn. Zij treden in de voetsporen van Sons, Tamino, Portland, Brihang, Equal Idiots en vele anderen. 


Meer info over de winnaars:

  • Crooked Steps - 'Sugar' (Gent)
    Crooked Steps doet alsof het allemaal uit de losse pols komt. En dat is een gave. Met 'Sugar' word je verwend met bluesy gitaren. Het Gentse trio Lou, Thomas en Bas weet de balans tussen kalm en snoeihard enorm goed te beheersen.
  • Sunday Rose - 'Worst I Ever Had' (Antwerpen)
    De Antwerpe Sunday Rose heeft Congolese roots en het talent om prachtig te zingen met het grootste gemak. Met 'Worst I Ever Had' krijg je een nummer over het slechtse lief ooit en tóch klinkt het megavrolijk. Kort en cute!
  • The Radar Station - 'Subtle Science' (Gent)
    The Radar Station is een viertal met heel veel troeven, met de stem van zanger Brent als een van de grootste. Ze houden van subtiele accenten. Dat verraadt het nummer 'Subtle Science' al een beetje.


Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren David Ngyah, Tessa Dixson en Mooneye De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2019.


Afbeelding: Michèle Cuvelier en Kirsten Lemaire met De Nieuwe Lichting 2020 (foto Studio Brussel)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.