Spring naar bijdragen

Jan-Willem Start Op! lanceert petitie om Groningers te steunen


de redactie

514 weergaven

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn vanochtend een petitie gestart om gedupeerde Groningers te steunen. “Dit kan zo niet langer”, besloot Roodbeen in de uitzending van Jan-Willem Start Op! vanochtend op NPO Radio 2. De radio-dj’s willen de aardbevingsproblematiek met deze petitie bovenaan de agenda van de Tweede Kamer krijgen.


In de BNNVARA-radioshow Jan-Willem Start Op! volgen de radio-dj’s al een week de wanhoopsactie van Dhani Hoekstra, een gedupeerde Groninger die door de trage afhandeling van de aardbevingsproblematiek geen uitweg meer zag en in hongerstaking is gegaan. “Ik zit met jouw situatie in de maag”, vertelde Jan-Willem Roodbeen vanochtend aan Dhani. Zijn verhaal raakt de radio-dj enorm en de gezondheid van de 41-jarige Hoekstra baart hem zorgen.


Daarom wil de dj hem overhalen te stoppen met zijn hongerstaking en riep hij een ‘Gas Op Die Lolly’ petitie in het leven. Door middel van een petitie wil Roodbeen deze nijpende kwestie bovenaan de agenda van de Tweede Kamer krijgen. Zo vertelde hij: “Het verhaal van Dhani en de machteloosheid van gedupeerden die hij vertegenwoordigt, heeft mij geraakt. De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op. Dit kan zo niet langer!”


In de petitie pleiten de dj’s voor een snellere en menselijkere aanpak. Bij deze noodsituatie hoort volgens hen een (nood-)wet. Bij 40.000 ondertekeningen willen de dj’s de petitie overhandigen aan de Tweede Kamer. De petitie steunen? Dat kan hier: www.gasopdielolly.petities.nl.


Afbeelding: Jeroen Kijk in de Vegte en Jan-Willem Roodbeen (foto Annemieke van der Togt / BNNVARA)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.