Spring naar bijdragen

Pieter Kuipers presenteert Muziek van alle Tijden op Radio West


de redactie

2552 weergaven

Vanaf zondag 22 maart is op Radio West het nieuwe programma ‘Muziek van alle Tijden’ te horen. Presentator Pieter Kuipers draait hierin op verzoek platen die luisteraars voor zichzelf of een ander aanvragen. Pieter is een oude bekende voor de vaste luisteraars van Radio West. Tot 2012 presenteerde hij het populaire programma ‘Het gesprek van de Dag’, waarbij luisteraars telefonisch op het nieuws konden reageren. ‘Muziek van alle Tijden’ is vanaf 22 maart elke zondagmorgen te beluisteren van 09:00 to 10:00 uur.


Verzoekplatenprogramma
Met de start van ‘Muziek van alle Tijden’ wordt de Radio West-traditie van een verzoekplatenprogramma op zondagmorgen voortgezet. Begin jaren ’90 presenteerde Arie (Jaap) Alleblas ‘Met Arie op Muzieksafari’ en de laatste jaren was Leen Huisman te horen met de ‘Ouwe Joekel’. “Het is goed dat Radio West gehoor geeft aan de vele verzoeken van met name de oudere luisteraars om weer een verzoekplatenprogramma op zondagmorgen te programmeren. Het is voor mij een eer om in de voetsporen te treden van Arie en Leen. Ik hoop dan ook vele verzoekjes binnen te krijgen. Alles mag: van Willeke Alberti tot Marco Bakker en van Glenn Miller tot Elvis Presley.” zegt presentator Pieter Kuipers enthousiast. Verzoekjes kunnen per mail worden doorgeven via muziekvanalletijden@omroepwest.nl.


Pieter Kuipers
Kuipers presenteerde eerder programma’s bij Radio West. Vanaf 1994 stond zijn wekker steevast op ‘vroeg’, omdat hij het ochtendprogramma presenteerde. De meeste bekendheid verwierf Kuipers echter als presentator van ‘Het Gesprek van de Dag’, dat hij vanaf 2004 maar liefst acht jaar lang dagelijks maakte. Hierin werden luisteraars uitgenodigd om telefonisch hun visie op het nieuws van die dag te geven. Dit leverde vaak bijzondere en spraakmakende gesprekken op.
 

Uitzendtijden en ontvangst
‘Muziek van alle Tijden’ is iedere zondag te beluisteren van 09:00 tot 10:00 uur op Radio West. Het programma ‘Klassiek op West’ start dan een uurtje eerder om 07:00 uur. Radio West kan via de ether worden beluisterd op de frequentie 89.3 FM, maar ook via DAB+, via de website Omroepwest.nl en de gratis app voor mobiel en tablet.

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Bij Radio West heb ik een periode met Pieter Kuipers gewerkt. Een zeer integere, vakkundige  journalist en een bijzonder prettige persoonlijkheid. We hadden een goede 'klik'

 

Pieter was ook erg geïnteresseerd in de zeezenders. Hij heeft me daar eens over geïnterviewd, toen ik al lang en breed in Frankrijk woonde. 

 

Ondanks mijn twijfels over voldoende verzoekplaten, wens  ik hem een leuk programma toe.  In deze tijd met eigen muziek kanalen, Facebook en WhatsApp zie ik de noodzaak van een verzoekplatenprogramma niet in. De toekomst zal leren of oudere luisteraars een mailtje  zullen sturen met een verzoek...

 

Salut

Leendert

 

 

 

bewerkt door Leendert Vingerling
Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.