Spring naar bijdragen

XS2RADIO start met Corona Nieuws Radio 24/7 


de redactie

981 weergaven

Het Coronavirus houdt momenteel de wereld in haar greep. Veel Nederlanders willen graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom deze grote gezondheidscrisis. De Hilversumse startup XS2RADIO zet daarom vanaf vandaag haar audio-platform in om Nederlanders 24/7 met het meest actuele nieuws over COVID-19.  


Het XS2RADIO-platform biedt uitgevers de mogelijkheid om hun bestaande content in een radiostream op te zetten om hun doelgroep op andere momenten te kunnen bereiken. XS2RADIO heeft van NOS de ruimte gekregen om de nieuwsfeed van NOS.nl als demo te gebruiken om belangrijke actualiteiten ook in audio te brengen.


Richard Otto (Co-founder XS2RADIO): “Met ‘Corona Nieuws Radio 24/7’ bieden we een nieuwe mogelijkheid om het nieuws in audio te volgen. De radiostream is ook goed te gebruiken voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden, maar ook de circa 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Zij kunnen hiermee, op laagdrempelige wijze, betrouwbare informatie tot zich nemen.”


Sebastian Plasschaert (Co-founder XS2RADIO): “Dankzij NOS kunnen we experimenteren met het filteren van nieuwsberichten binnen een RSS feed op basis van zoektermen, waardoor we dedicated nieuws in audio kunnen brengen. De gehele dag wordt het meest actuele tekstnieuws over Corona van de NOS.nl-newsfeed opgehaald en binnen enkele seconden omgezet in audio. Nederlanders, die niet in de gelegenheid zijn om te lezen, kunnen hierdoor continue op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten. In deze teststream zetten we alle nieuwsartikelen tot twee duizend karakters om in audio.”

 
 ‘Corona Radio Nieuws 24/7’ is als demo te beluisteren op www.XS2RADIO.nl.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.