Jump to content

Nieuwe podcasts bij NPO Radio 1

Sign in to follow this  
de redactie

104 views

NPO Radio 1 lanceert vanaf maandag 23 maart elke dag een nieuwe podcast-titel. “Natuurlijk blijft NPO Radio 1 de actualiteit op de voet volgen op zender, online en via podcasts zoals de luisteraar dat van ons gewend is. Daarnaast verwachten wij dat er nu ook behoefte is aan podcasts over onderwerpen die net iets losser staan van de crisissferen waarin we verkeren”, zegt Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1. “Zo’n 15% van de Nederlanders blijkt wel eens een podcast beluisteren. Nu veel mensen noodgedwongen thuis zijn, biedt dat kansen om ook hen kennis te laten maken met podcasts.”


NPO Radio 1 biedt podcasts over tal van onderwerpen, zoals politiek, waargebeurde misdaad en gedramatiseerde verhalen.

 

De nieuwe podcasts zijn:

 

  • Cokevissers (WNL). Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In Cokevissers ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.
  • Anne+ (BNNVARA). In de 5-delige podcast ANNE+ hoor je schrijvers Hanna Bervoets, Esther Duysker, Pete Wu, Nina Polak en Gijs van der Sanden over liefde, intimiteit, vriendschap en volwassen worden. Reflectieve en gevoelige gesprekken met een nieuwe generatie denkers, opiniemakers en dromers. De podcast is een samenwerking met het gelijknamige NPO 3-tv-programma.
  • TBS (KRO-NCRV). TBS volgt drie patiënten uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in het Limburgse Venray. De tbs’ers hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de omheining waarin ze leven. Is er voor deze tbs’ers een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over tbs-instellingen? In zes afleveringen geeft Tom Veldhuijzen een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek.
  • Roast van Joost (PowNed). Een rebels geluid van opiniemaker Joost Eerdmans. In deze podcast geeft hij wekelijks zijn eigenwijze kijk op de actualiteit.
  • Koos in de oorlog (NTR). Tv-maker Koost Postema (87) maakte als jongen het bombardement op Rotterdam mee tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze podcast haalt Postema herinneringen op aan zijn leven in de oorlog.


Meer informatie is te vinden op nporadio1.nl.


De podcasts van NPO Radio 1 bereiken maandelijks 1,3 miljoen unieke gebruikers en zijn beschikbaar via de NPO Radio 1-app, de website nporadio1.nl en de bekende podcastplatforms.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.