Spring naar bijdragen

Sublime zendt zondag special over Bill Withers uit


de redactie

617 weergaven

Sublime zendt zondagavond een special uit over de overleden Amerikaanse soulzanger Bill Withers. Het programma wordt gepresenteerd door Jaap Brienen en is te beluisteren tussen 20:00 en 21:00 uur.


Vrijdag werd bekend dat een van de meest invloedrijke soulzangers aller tijden op 81-jarige leeftijd is overleden aan hartproblemen. Zijn klassiekers Ain’t no sunshine, Lovely day en Just the two of us worden nog altijd veel gedraaid, en Lean On Me wordt bijvoorbeeld nu door veel mensen gezien als een nummer dat troost brengt tijdens de corona crisis. Vele artiesten en zorgmedewerkers maakten al eigen versies van het nummer. Het iconische nummer werd zelfs gedraaid bij de inauguraties van Barack Obama en Bill Clinton.


Omdat Sublime het radiostation is die de beste soul muziek draait die er ooit is gemaakt, wil Sublime-dj Jaap Brienen graag stilstaan bij zijn werk. Brienen ontmoette en interviewde Bill Withers een aantal jaar geleden, daar zal hij ook over vertellen in het radioprogramma zondag.

 

Jaap Brienen, dj en music director van Sublime: "Bill Withers was een uniek talent, schreef een aantal onaantastbare klassiekers. Maar hij was ook een unieke man, die een hekel had aan de kunstmatige wereld waarin hij als artiest terecht was gekomen. Zondag laat ik zijn mooiste liedjes horen, en vertel ik zijn verhaal.”


Het radioprogramma over Bill Withers, gepresenteerd door Jaap Brienen, is aanstaande zondag tussen 20:00 en 21:00 uur te horen op Sublime.


Bill Withers tijdens Bill Withers Tribute in 2008 (foto Wikipedia)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.