Spring naar bijdragen

NPO radio biedt breed palet aan paasprogrammering


de redactie

952 weergaven

Album2Daagse op NPO Radio 2
Tijdens de Album2Daagse op NPO Radio 2 (paaszondag en -maandag) draaien de dj’s telkens twee tracks van een album: het bekendste nummer én een liedje dat luisteraars graag willen horen. Denk aan klassiekers van Pink Floyd, Tina Turner, Dire Straits, of Fleetwood Mac, maar ook recentere albums van bijvoorbeeld Ed Sheeran, Kensington of Coldplay kunnen voorbij komen.


NPO 3FM Serious Request
Paasmaandag begint NPO 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Vanwege de coronacrisis komen de 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman tot en met zaterdag 18 april in actie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie. Kijk voor meer informatie op 3fm.nl/seriousrequest.


Troost en hoop bij NPO Radio 4
NPO Radio 4 brengt tot en met zondag 12 april een aantal nachten op rij van 00:00 tot 07:00 uur de mooiste religieuze muziek die troost, rust en hoop biedt nu concertzalen en ook de meeste kerken gesloten zijn. Elke nacht staat er een componist en een muziekstuk centraal. Met Harmony of the Spheres van Joep Franssens, de Johannes Passion van Arvo Pärt, Musica Callada van Federico Mompou en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach. Ook (overdag) terug te luisteren via nporadio4.nl.


Nu de liefhebbers van klassieke muziek niet naar optredens kunnen, brengt het voor iedereen toegankelijke on demand-platform NPO Start de concertzaal in huis. In nauwe samenwerking met NPO Radio 4 en NTR presenteert NPO Start vanaf elke zondag vanaf 12.00 uur een opname uit het rijke archief van de publieke omroep. Het spits van de nieuwe reeks NPO Radio 4 Concert wordt paaszondag afgebeten met het laatste concert in Nederland van dirigent Bernhard Haitink en het Radio Filharmonisch Orkest. Haitink dirigeert liederen van Richard Strauss en de Zevende symfonie van Anton Bruckner.


NPO Radio 5
Op NPO Radio 5 wordt op Goede Vrijdag de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt in Volgspot (KRO-NCRV, 20.00 uur) nu het Amsterdamse Kleinkunst Festival is geannuleerd. Paasmaandag steekt Tom Herlaar in Open Huis (EO, 14:00 uur) mensen die thuis zitten een hart onder de riem met verzoekplaten en persoonlijke boodschappen van luisteraars.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.