Spring naar bijdragen

3FM-DJ Wijnand start podcast met producers van grote hits


de redactie

640 weergaven

KRO-NCRV en NPO 3FM lanceren donderdag 7 mei de podcast: Credits. Een podcast waarin DJ Wijnand Speelman in gesprek gaat met producers van muziek. De artiesten van de dagelijkse muziek op de radio kennen we allemaal. Maar wie zijn eigenlijk de drijvende krachten achter deze artiesten? Wat maakt dat een nummer af is? En wanneer weet je dat je een parel in handen hebt? Deze vragen komen allemaal terug in de podcast Credits, die vanaf vandaag te beluisteren is. Met in de eerste aflevering Arno Krabman, de producer van onder andere Suzan & Freek, Roxeanne Hazes, Lange Frans & Baas B, Hardwell en André Hazes jr.


In vijf afleveringen spreekt Wijnand met (mede)schrijvers en producers van onder andere Lange Frans en Baas B, Suzan & Freek, Roxeanne Hazes, BLØF, Krezip, Rondé, Blanks, Wies, Merol en Joost. Buiten deze Nederlandse artiesten werken sommigen ook samen met internationale artiesten. Zo zat de 23-jarige Bas Van Daalen onlangs nog in de studio met Nile Rodgers, David Guetta en Naughty Boy om aan nieuwe muziek te werken.


In de eerste aflevering vertelt Arno Krabman hoe Als Het Avond Is (Suzan & Freek) begon als Engelstalig nummer: “Eerst was het ‘A Night Like This’ dus we schreven in het Engels verder. Toen kwam ineens iemand met Als Het Avond Is en toen dachten we ‘wow dat is vet!’”. Het inmiddels bekende nummer is in 6,5 uur helemaal uitgewerkt. Ook vertelt Krabman in de podcast hoe het “Het Land Van” van Lange Frans & Baas B tot stand kwam en hoe hij samen met Roxeanne Hazes haar nieuwe geluid bedacht.


Wijnand Speelman: “Door in gesprek te gaan met deze producers kom je erachter hoeveel zij betekenen voor de Nederlandse én internationale muziekindustrie. De artiesten op de voorgrond spelen een grote rol en die kennen we ook allemaal, maar als je de motor uit een auto haalt blijft er ook weinig over. Zij zijn onderdeel van die motor.”


Beluister hier de eerste aflevering.  
 
Credits, een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, te beluisteren vanaf donderdag 7 mei via Apple Podcasts, iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO 3FM-app.
 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.