Jump to content

3FM-DJ Wijnand start podcast met producers van grote hits

Sign in to follow this  
de redactie

121 views

KRO-NCRV en NPO 3FM lanceren donderdag 7 mei de podcast: Credits. Een podcast waarin DJ Wijnand Speelman in gesprek gaat met producers van muziek. De artiesten van de dagelijkse muziek op de radio kennen we allemaal. Maar wie zijn eigenlijk de drijvende krachten achter deze artiesten? Wat maakt dat een nummer af is? En wanneer weet je dat je een parel in handen hebt? Deze vragen komen allemaal terug in de podcast Credits, die vanaf vandaag te beluisteren is. Met in de eerste aflevering Arno Krabman, de producer van onder andere Suzan & Freek, Roxeanne Hazes, Lange Frans & Baas B, Hardwell en André Hazes jr.


In vijf afleveringen spreekt Wijnand met (mede)schrijvers en producers van onder andere Lange Frans en Baas B, Suzan & Freek, Roxeanne Hazes, BLØF, Krezip, Rondé, Blanks, Wies, Merol en Joost. Buiten deze Nederlandse artiesten werken sommigen ook samen met internationale artiesten. Zo zat de 23-jarige Bas Van Daalen onlangs nog in de studio met Nile Rodgers, David Guetta en Naughty Boy om aan nieuwe muziek te werken.


In de eerste aflevering vertelt Arno Krabman hoe Als Het Avond Is (Suzan & Freek) begon als Engelstalig nummer: “Eerst was het ‘A Night Like This’ dus we schreven in het Engels verder. Toen kwam ineens iemand met Als Het Avond Is en toen dachten we ‘wow dat is vet!’”. Het inmiddels bekende nummer is in 6,5 uur helemaal uitgewerkt. Ook vertelt Krabman in de podcast hoe het “Het Land Van” van Lange Frans & Baas B tot stand kwam en hoe hij samen met Roxeanne Hazes haar nieuwe geluid bedacht.


Wijnand Speelman: “Door in gesprek te gaan met deze producers kom je erachter hoeveel zij betekenen voor de Nederlandse én internationale muziekindustrie. De artiesten op de voorgrond spelen een grote rol en die kennen we ook allemaal, maar als je de motor uit een auto haalt blijft er ook weinig over. Zij zijn onderdeel van die motor.”


Beluister hier de eerste aflevering.  
 
Credits, een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, te beluisteren vanaf donderdag 7 mei via Apple Podcasts, iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO 3FM-app.
 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

netcup.de×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.