Jump to content

De Beat is terug in de Hofstad

Sign in to follow this  
de redactie

157 views

Sinds afgelopen week is Nederland een radiozender rijker: in drie regio’s in Nederland startten begin mei de uitzendingen van Beat FM. Het station is online en via DAB+ te ontvangen in de regio’s Den Haag, Zoetermeer en Almere. Hiermee maakt Beat FM als één van de eersten gebruik van de nieuwe mogelijkheid voor lokale radiostations om digitaal uit te zenden. Motto van de nieuwe zender: ‘Lokaal is Speciaal’. Om die woorden, juist in deze tijd, kracht bij te zetten, biedt de zender lokale ondernemers tot 1 oktober gratis reclamezendtijd. 


Vanuit de Beatstad
Beat FM is een initiatief van een groep gelouterde Haagse radiomakers. In de jaren ’60, ’70 en ’80 stond Den Haag bekend als dè Radiostad van Nederland. Ook vanwege de levendige popcultuur in de hofstad werd Den Haag destijds wel ‘Beatstad’ genoemd. De initiatiefnemers van Beat FM willen juist nu het gevoel van toen laten herleven. 


‘O-ja-hits’
Het format van Beat FM bestaat bewust niet alleen uit de standaardhits van toen. Veel radiozenders putten slechts uit een klein aantal ‘gouwe ouwen’. Dat betekent dat een schat aan vergeten hits uit de vorige eeuw zelden meer te horen is. En dat terwijl het juist die – nog niet grijsgedraaide – nummers zijn, die je meteen terugbrengen naar het gevoel van toen…


Door te kiezen voor vooral de meer ‘upbeat’ nummers, willen de makers vooral vrolijke, dynamische, herinneringen oproepen. Herinneringen aan de tijd op je Puch naar de club of disco op zaterdagavond, huiswerk maken met de radio aan en ... die éérste kus. 


Enthousiaste reacties
De testuitzendingen van Beat FM hebben al geleid tot veel enthousiaste reacties en een goedbezochte website en Facebookpagina. De zender is nu te horen in de regio’s Den Haag, Zoetermeer en Almere en breidt nog voor de zomer uit naar heel Zuid-Holland en Flevoland: zo krijg je binnenkort BeatFM op de autoradio mee van Scheveningen tot Zwolle.


Virus-actie
In deze bijzondere tijd luisteren mensen zo’n anderhalf keer meer naar de radio. Juist daarom is het een prachtige plek de lokale ondernemers, juist deze ondernemers hebben het nu zwaar. Om hen in deze moeilijke periode te steunen, biedt Beat FM gratis reclamezendtijd aan deze lokale ondernemers. Onder het motto ‘Lokaal isSspeciaal’ kunnen alle lokale ondernemers hun radiospot tot 1 oktober van dit jaar gratis laten uitzenden via het station. ‘Dat is wat wij kunnen doen om te helpen’ aldus de woordvoerder van Beat FM. ‘RTL heeft onze actie nu ook overgepakt: mooi!’

Hoe te ontvangen?

 

De uitzendingen van Beat FM zijn dag en nacht te beluisteren via DAB+, de digitale opvolger van de FM. Veel auto’s zijn tegenwoordig standaard met DAB+ uitgerust. Maar uiteraard zijn er ook ontvangers voor thuis. Wie nog geen DAB+ ontvanger heeft, kan Beat FM ook luisteren via www.beatfmdenhaag.nl. Nieuws over Beat FM is te lezen via de speciale Facebookpagina.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.