Spring naar bijdragen

Een tijdreis door klassieke muziek met De Oude Muziek Podcast


de redactie

506 weergaven

De Matthäus-Passion van Bach en Madrigalen van Monteverdi: het is muziek van alle tijden, maar heet officieel Oude Muziek. Maar wat is dat eigenlijk, ‘Oude Muziek’? Presentator Ab Nieuwdorp neemt je wekelijks mee door de vroege geschiedenis van muziek in de 7-delige serie de Oude Muziek Podcast.


Het vertrekpunt is de 17e eeuw: de tijd van Johann Sebastian Bach. Van de barok reist Ab terug in de tijd naar de renaissance en de Middeleeuwen. Tijdens zijn ontdekkingsreis gaat Ab in gesprek met experts uit de Oude Muziek-wereld. Zo praat hij onder anderen met dirigent en Bach-specialist Ton Koopman, dirigent en barok-specialist Jos van Veldhoven, tenor Jan Van Elsacker en blokfluitiste Lucie Horsch. De gesprekken worden afgewisseld met mooie luistervoorbeelden. In de laatste aflevering onderzoekt Ab hoe het komt dat Nederland pionier is op het gebied van Oude Muziek en vraagt hij de nieuwe klassieke generatie naar hun band met deze muziek.


Ab Nieuwdorp bijt zich in diverse podcastsseries - waaronder het succesvolle Klassieke Mysteries - vast in het klassieke domein om de wereld achter de muziek en de componisten beter te leren kennen.


De Oude Muziek Podcast van AVROTROS en NPO Radio 4 is vanaf zondag 30 augustus te beluisteren via alle populaire podcast-apps

 


 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.