Jump to content

NOS-podcast POEN begint aan tweede seizoen


de redactie

494 views

De coronapandemie heeft de wereldwijde economie in een diepe crisis gestort. Hoogste tijd voor een tweede seizoen van POEN, de podcast over economisch nieuws van de NOS. In deze nieuwe reeks van acht afleveringen onderzoeken NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters de crisis en de gevolgen voor de wereld van het geld.
image


In de eerste aflevering, die vandaag online is gezet, wordt de balans opgemaakt van de crisis tot nu toe, en bespreken Waaijers en Wouters wat er nog op ons af dreigt te komen.


In aflevering twee, die op Prinsjesdag verschijnt, richten de verslaggevers zich op de snel oplopende staatsschuld. Wie gaat die rekening straks betalen? Of moeten we op een andere manier tegen schulden aankijken?


De coronacrisis treft niet iedereen even hard. In de derde en volgende afleveringen ligt daarom de focus op de vraag hoe de ongelijkheid door het virus groeit, wie er verliest en wie ervan profiteert. Ook kijken Waaijers en Wouters naar manieren om onszelf uit de crisis te werken: moeten we de cementmolens laten draaien, weer vliegen als vanouds, leggen we strengere milieu-eisen op aan bedrijven die door ons allemaal overeind worden gehouden? En wat kunnen we nog leren van de aanpak in het buitenland?


POEN, de NPO Radio 1-podcast van de NOS over economisch nieuws. Voor iedereen die (nog) meer wil weten over de wereld van het geld. Iedere dinsdagochtend een nieuwe aflevering in je favoriete podcast app, via Spotify en op https://www.nporadio1.nl/podcasts/poen.


Afbeelding: Charlotte Waaijers en Nik Wouters (NOS/Stefan Heijdendael)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.