Jump to content

Carolien Borgers nieuwe presentator van Muziekcafé


de redactie

470 views

Carolien Borgers is de nieuwe presentator van het AVROTROS-radioprogramma Muziekcafé, hét live muziekprogramma van NPO Radio 2. De uitzendingen van Muziekcafé met Carolien zijn vanaf 3 oktober weer elke zaterdag van 16:00 tot 18:00 uur te horen live vanuit de Vorstin in Hilversum.


Al een aantal jaar is Carolien als radiomaker te horen in de nacht op NPO Radio 2 met een interviewprogramma. Vanaf volgende maand gaat ze elke zaterdagmiddag hét live muziekprogramma van diezelfde zender presenteren. Naast haar liefde voor radio heeft ze tien jaar podiumervaring als cabaretier en zangeres. In 2014 bracht ze een Nederlandstalig album uit. Haar passie voor muziek, interviews en live optredens komt mooi samen bij Muziekcafé: "Ik kijk er naar uit om de grote schoenen van Daniël Dekker te vullen en iedere week het mooiste podium voor live muziek op de radio te maken met grote nationale en internationale artiesten en nieuw Nederlands talent.” 


Bart Barnas, media directeur AVROTROS:"Carolien heeft een voorliefde voor muziek van Nederlandse bodem en dat is ook waar AVROTROS voor staat. Ze weet hoe het voelt om op een podium te staan en hoe te gek het is om datgene wat je maakt live aan de luisteraar te laten horen. Tevens verwacht ik dat door haar manier van interviewen de luisteraars nieuwe inzichten krijgt wie de muzikanten zijn, waar hun muziek voor staat en hoe die ontstaan is."


Genieten van de nieuwste hits van Kensington, herkenbaarheid vinden in de nummers van Ilse DeLange en herinneringen die de klassiekers van Guus Meeuwis oproepen. Dat is wat Muziekcafé de luisteraar laat ervaren. Live optredens van (opkomende) nationale en internationale artiesten staan centraal in het programma. Door muziek af te wisselen met interviews wordt er op een open en toegankelijke manier radio gemaakt. AVROTROS vindt het belangrijk luisteraars te betrekken bij de programma's.


Vanaf oktober gaan de deuren van podium de Vorstin weer open voor een klein publiek om artiesten als Diggy Dex, Stef Bos, Miss Montreal en DI-RECT van dichtbij te zien en horen spelen. Daarnaast zijn alle optredens ook thuis op de bank via de livestream van NPO Radio 2 te zien en later terug te kijken.


Muziekcafé, elke zaterdag van 16:00 tot 18:00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 2


Afbeelding: Carolien Borgers Muziekcafé (foto Bullet-ray Photography / AVROTROS)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.