Jump to content

Jeroen van Inkel start weekendshow, podcast en nachtshow bij BNNVARA op NPO Radio 2


de redactie

293 views

Jeroen van Inkel begint meteen in de vijfde versnelling bij BNNVARA op NPO Radio 2. De dj neemt vanaf 3 oktober niet alleen de zaterdag- en zondagochtend voor zijn rekening met zijn programma 'Rinkeldekinkel', maar is vanaf 5 oktober ook te horen in de nacht van zondag op maandag tussen 00.00 en 02.00 uur met 'Van Inkels Choice' en komt met een nieuwe podcast: 'Fiction Factory'.


Podcast ‘Fiction Factory’
In Fiction Factory neemt Van Inkel luisteraars elke week mee op een unieke muzikale sfeerreis. Aan de hand van een bepaald thema of onderwerp gaat Van Inkel op zoek naar bijpassende elektronische muziek van artiesten als Kraftwerk, Röyksopp, Vangelis en Jean Michel Jarre. Dit vult Jeroen vervolgens aan met fragmenten uit films, nieuwsuitzendingen, boeken, gedichten en eigen creaties. ‘Fiction Factory’ is een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2 en is vanaf 3 oktober elke week te beluisteren op NPO Radio 2, Spotify en je favoriete podcast apps.


Jeroen: ¨Er zijn eindeloos veel podcasts waarin gepraat wordt. Daarom wilde ik juist graag iets creëren met veel muziek waarin je helemaal kunt verdwijnen of wat je gezelschap houdt terwijl je andere dingen doet. Als een oase in het drukke bestaan van nu waar je je gedachten even rust wilt gunnen. Door de lagen van de ‘sfeerreis’ heen wil ik luisteraars een boodschap meegeven: verdraag elkaar. Probeer elkaar te begrijpen. Tel eerst tot tien.¨


Rinkeldekinkel & Van Inkels Choice
Vanaf 3 oktober is Jeroen ook op zaterdag- en zondagochtend van 07:00 tot 10:00 uur te horen met zijn nieuwe ochtendshow ‘Rinkeldekinkel’ én in de nacht van zondag op maandag van 00:00 tot 02:00 uur met ‘Van Inkels Choice’. In deze nachtshow laat Jeroen alle genres de revue passeren: van onbekende albumtracks tot Top 2000-nummers en van rock tot pop. ‘Ik wil vooral draaien waar de luisteraar op dat tijdstip behoefte aan heeft. Deze uitzendtijd is een cadeautje voor een dj: je kunt echt één op één communiceren met je luisteraars. Dat is het leukste wat er is,’ aldus Jeroen.


Giel
Ook Giel Beelen gaat bij BNNVARA op NPO Radio 2 van start met zijn nieuwe programma ‘Giel’. Vanaf 5 oktober zal hij iedere werkdag te horen zijn van 04:00 tot 06:00 uur.


Afbeelding: Jeroen van Inkel (foto Andreas Terlaak / BNNVARA)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.