Jump to content

Omroep West en Midvliet verstevigen samenwerking


de redactie

103 views

Omroep West en Midvliet gaan intensiever samenwerken. Omroep West detacheert sinds 1 oktober verslaggevers bij Midvliet. Zij maken in samenwerking met de nieuwsredactie van Midvliet verhalen in het gebied van de lokale omroep van Leidschendam-Voorburg, Stompwijk en Wassenaar. De gedetacheerde verslaggevers van Omroep West zullen zich ook richten op de derde stad van Zuid-Holland, Zoetermeer.

 
Noodzakelijke impuls
"De journalistiek in Leidschendam, Voorburg, Stompwijk, Wassenaar en Zoetermeer krijgt hiermee een impuls, zowel kwalitatief als kwantitatief", zegt Henk Ruijl, hoofdredacteur van Omroep West. "En dat is hard nodig in tijden dat de regionale en lokale journalistiek onder druk staat." Lokale omroepen hebben het financieel moeilijk en ook de regionale omroep moet steeds meer doen met minder geld. Ruijl: "Door samen te werken proberen we de verschraling van de journalistiek te keren. De berichtgeving in de regio wordt hiermee versterkt. Verhalen uit alle delen van de hele regio bereiken op deze wijze een groter publiek."


Versterken professionaliteit
Met het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN), een samenwerkingsverband waar Midvliet al langer deel van uitmaakt, ondersteunt Omroep West lokale omroepen in het noorden van Zuid-Holland, zowel met mensen als met middelen. De komende jaren krijgt Omroep West extra geld van het ministerie van OCW voor de uitbouw van het netwerk. Zo organiseert RNN meerdere keren per jaar workshopdagen, waar medewerkers van lokale omroepen training krijgen in onder meer journalistiek, filmen, het monteren van nieuwsvideo’s en radio maken.


Daarnaast biedt Omroep West naar behoefte op maat gesneden trainingen voor medewerkers van de lokale omroepen aan. "Door intensief gebruik te maken van de kennis en expertise van Omroep West, onder meer op het gebied van journalistiek en mediaproducties, kunnen wij grote stappen gaan zetten in onze professionalisering. Deze stap past naadloos in de al eerder ingezette vernieuwing van Midvliet om voor alle inwoners van het verzorgingsgebied dé relevante omroep te zijn en te blijven", zegt Julie Köler, bestuursvoorzitter van Midvliet. Bovendien geeft de vanuit West gedetacheerde verslaggever een impuls aan de verslagcapaciteit van de lokale omroep. Köler: "Wij kunnen hierdoor nu simpelweg meer verhalen dan voorheen maken en zijn daarom enorm blij met deze samenwerking."

 

Verslaggeving dicht bij bewoners
De samenwerking werkt ook de andere kant op, zegt Ruijl. "Wij profiteren als regionale omroep van de kennis en het netwerk van de lokale omroepen. Uit analyse van onze eigen berichtgeving blijkt dat we écht meer verhalen dan voorheen hebben uit de gebieden van de lokale omroepen waar we intensief mee samenwerken. Daarmee komen we letterlijk dichterbij de inwoners van onze regio."


Met ruim 50 vrijwillige medewerkers zit Midvliet al jarenlang in de haarvaten van de lokale samenleving. Met een vaste plek in het TV-aanbod van Ziggo en binnenkort KPN, met (digitale) radio, podcasts, vlogs en live registraties van lokale evenementen. Maar ook online is de omroep breed aanwezig, met onder meer de website en de inzet van speciale jongerenteams voor bijvoorbeeld verhalen op Instagram.


Impuls voor de regionale journalistiek
Verslaggevers van Omroep West werken aan verhalen voor zowel de regionale als de lokale omroep. Deze verslaggevers maken onder meer radio, tv en online video en teksten. Een soortgelijk samenwerkingsverband heeft Omroep West ook al met de WOS (Westland), Den Haag FM, Studio Alphen, de Bollenstreek Omroep en Sleutelstad (Leiden). Dit gebeurt onder de vlag van het genoemde Regionaal Nieuws Netwerk (RNN), waarin regionale en lokale omroepen in het noorden van Zuid-Holland elkaar versterken.

 
Uitzendingen West en Midvliet

  • De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de gratis app voor mobiel en tablet.
  • Radio West is te ontvangen via 89.3 FM en uiteraard ook digitaal te luisteren via DAB+, website en app. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van onvangst van Radio West en TV West. Ook is de omroep actief op diverse sociale media, waaronder Facebook, YouTube, Twitter en Instagram.
  • De lokale omroep Midvliet is te ontvangen via Ziggo kanaal 41, met een live stream op de website Midvliet.nl en de Midvliet app. De omroep is op radio onder meer te ontvangen op DAB+, 107.2 en 107.9 FM en digitaal via Ziggo 916. Online is Midvliet naast de eigen website actief op Facebook, YouTube, Twitter en Instagram.

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.