Spring naar bijdragen

Duncan Laurence opent stemweek Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2


de redactie

472 weergaven

 

Duncan Laurence heeft zojuist de stemweek geopend voor de Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2. Tot en met vrijdag 14 mei kan Nederland stemmen via nporadio2.nl. Inwoners van vijftien landen bepalen aan de hand van ruim 1500 songs welk lied op de eerste plaats komt van de Internationale Songfestival Top 50. NPO Radio 2 zendt de lijst uit op de finaledag van het Eurovisie Songfestival 2021: zaterdag 22 mei, van 12.00 tot 16.00 uur.

 
Duncan Laurence, die als winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 het muziekspektakel naar Nederland haalde, gaf vanochtend het startsein in het NPO Radio 2-programma Aan De Slag! van Bart Arens. De stemmers kunnen tot vrijdag 14 mei 12:00 uur minimaal drie en maximaal vijftien liedjes kiezen. De lijst wordt op zaterdag 15 mei onthuld.

 
De stemprocedure is in alle landen gelijk en leidt tot een Top 50 per land. Het liedje dat in een land het meeste aantal stemmen behaalt, krijgt in dat land vijftig punten. De nummer twee 49 punten en zo aftellend naar de nummer vijftig die één punt krijgt. Alle punten per liedje van alle landen worden bij elkaar opgeteld en het liedje dat over alle landen de meeste punten heeft behaald, staat op de eerste plaats in de Internationale Songfestival Top 50. Het aantal stemmers per land is zo niet van invloed op de einduitslag.


NPO Radio 2 is de initiatiefnemer en organisator van de eerste editie van de Internationale Songfestival Top 50. Deelnemende landen zijn onder meer Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Israël en Griekenland. In aanloop naar de finale doet NPO Radio 2 vanaf maandag 17 mei vanuit Ahoy in Rotterdam elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat uitgebreid verslag van alle ontwikkelingen rond het Songfestival. Met backstagereportages, liveoptredens en interviews met deelnemers.

 
Televisie
Het tv-programma Songfestival Top 50 Muziekcafé besteedt op zaterdag 15 mei (NPO 1, 21:30 uur, AVROTROS) ook op muzikale wijze aandacht aan deze lijst. Vanuit de bruisende Eurovisie Songfestival-stad Rotterdam spelen artiesten onder leiding van twee bekende pianisten een muzikaal spel rond de grootste Songfestival-hits en de bekendmaking van de Internationale Songfestival Top 50. Ook is de videostream vanuit de NPO Radio 2-studio in Ahoy van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei te volgen op NPO 1 extra (bij Ziggo te zien op kanaal 128 en bij KPN via kanaal 76).

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.