Spring naar bijdragen

Gijs 2.4 De Week van de Pleegzorg


de redactie

609 weergaven

KRO-NCRV DJ Gijs Staverman vraagt in de week van 1 t/m 4 november aandacht voor pleegkinderen en pleegouders in Nederland. Zijn vier NPO Radio 2-uitzendingen Gijs 2.4 én de podcast serie De pleegzorg podcast staan die week in het teken van De Week van de Pleegzorg en geven een kijkje in de wereld van zowel pleegkinderen als pleegouderschap.
  
Op dit moment zijn er ruim 850 kinderen die wachten op een plek bij een pleegouder. Gijs Staverman kan als geen ander meepraten over dit onderwerp. Toen hij een relatie kreeg met zijn vriendin kwamen ook haar twee pleegkinderen in zijn leven. Gijs ervaart in de praktijk hoe belangrijk het is om hen een stevig fundament voor de toekomst te geven.


“Ik vind dat er te weinig positieve verhalen over het pleegouderschap worden verteld. Ik ben zelf een gelukkige pleegvader en ik ga op zoek naar die positieve verhalen. De uitdagingen waar een pleeggezin mee te maken krijgt worden besproken, maar ook over het geluk dat zowel pleegkinderen als pleegouders ervaren. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het mijn leven en het leven van Cher, mijn partner, heeft verrijkt,” aldus Gijs.
  
Gijs 2.4

Van maandag 1 t/m donderdag 4 november besteedt Gijs in zijn KRO-NCRV middagprogramma Gijs 2.4 een week lang aandacht aan De Week van de Pleegzorg op NPO Radio 2. In elke uitzending heeft de radio-dj een gesprek met een pleeggezin en krijgt de luisteraar een kort inkijkje in hun leven. Met daarnaast de Pleeglist: muziek die voor de pleegouders en pleegkinderen een belangrijke betekenis heeft en doet denken aan moeilijke of juist mooie periodes uit hun leven.
 
De pleegzorg podcast
In De pleegzorg podcast praat Gijs met onder anderen First Dates-gastheer Sergio Vyent, auteur Lily Monori van Dijken en Uzi Koning. De mooie maar ook de moeilijke kanten komen aan bod in deze persoonlijke podcast. Hoe was het om op te groeien als pleegkind? En wat houdt het in om een pleegouder te zijn?
 
Pleegzorg Nederland
De aanmeldingen van nieuwe pleegouders blijven achter bij de vraag. Om jaarlijks alle kinderen op te vangen en de juiste match met pleegouders te maken zijn er minimaal 3500 nieuwe pleegouders per jaar nodig. Vorig jaar waren dat er 2647, ruim 850 te weinig. Een pleeggezin of gezinshuis biedt een veilige plek voor kinderen om op te groeien. Dat is belangrijk als ze niet thuis bij hun ouders kunnen wonen. De meeste kinderen wonen voor langere tijd in een pleeggezin. Een pleeggezin is er voor kinderen en jongeren tot 21 jaar.


Voor meer informatie: www.nporadio2.nl/pleegzorg


Gijs 2.4, De week van de Pleegzorg, van maandag 1 t/m donderdag 4 november om 14:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.


De pleegzorg podcast is vanaf 1 november te beluisteren via de bekende podcastkanalen.


Afbeelding: Gijs Staverman (foto KRO-NCRV - Stijn Ghijsen)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.