Spring naar bijdragen

Heel Holland bakt voor Missie 538: Robèrt van Beckhoven, K3 en Tess Milne duiken keuken in 


de redactie

1023 weergaven

Omdat de scholen dicht zijn roept Radio 538 alle kinderen en ouders op om koekjes te bakken en coronaproof te verkopen in de buurt. De opbrengst van de koekjes gaat naar Missie 538, de actieweek waarin de radiozender strijdt voor twaalf goede doelen. Meester patissier Robèrt van Beckhoven heeft voor deze actie speciaal zijn recept voor de lekkerste zandkoekjes met Nederland gedeeld. Andere bekende Nederlanders als Charly Luske, Tess Milne, de meiden van K3 en natuurlijk de 538-dj’s doken al massaal de keuken in. En ook Tygo Gernandt steunt de actie en kocht koekjes voor het goede doel van zijn grootste fan.


Het grootste koekje van Nederland
Als onderdeel van de koekjesbakactie gaat reporter Iris Enthoven vanavond het grootste koekje van Nederland bakken bij ’t Stoepje in Spakenburg. Tussen 18:00 en 19:00 uur gaat zij samen met de bakker een koek’je’ van maar liefst 1 meter doorsnede bakken, met de smaak van haver en chocolade. Daarna wordt het enorme koekje geveild in de uitzending van Barend van Deelen, die vanaf 19:00 uur te horen is op Radio 538.


Regionaal initiatief groeit uit tot landelijke actie
De koekjesbakactie is ontstaan uit een regionale actie van de 8-jarige Koen uit ’t Goy. Hij bakt sinds afgelopen weekend sterrenkoekjes voor Stichting Babyspullen. Koen zijn initiatief is inmiddels uitgegroeid tot de grootste koekjesbakactie van Nederland. Iedereen die zich wil aansluiten, kan dat hier doen.


Over Missie 538
Van vrijdag 17 tot en met vrijdag 24 december zet Radio 538 zich met twaalf missies in estafettevorm in voor verschillende goede doelen. De radiozender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen alles op alles gaan zetten om alle concrete missies in één week te voltooien. Missie 538 is van 17 tot en met 24 december live te volgen via Radio 538, TV 538, 538.nl, de social media kanalen en SBS6 (dagelijks van 14:00 uur tot 16:00 uur en op de finaledag tot 17:00 uur).


Afbeelding: Grootste koekjesbakactie dj's Bas Menting en Coen Swijnenberg (foto Radio 538)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.