Jump to content

Goldband en MEAU grote winnaars 3FM Awards


de redactie

183 views

In 013 Poppodium in Tilburg zijn de 3FM Awards 2022 uitgereikt. Goldband en MEAU, die beiden twee awards in ontvangst mochten nemen, zijn de grote winnaars van de avond. Goldband werd bekroond met een award voor Beste Album en Beste Groep, MEAU ging naar huis met de 3FM Talent Award en Beste Song. Ook Froukje, S10 en Bazart mochten een award in ontvangst nemen voor Beste Artiest en Beste Samenwerking. De Legend Award ging dit jaar naar Kensington voor hun bijzondere bijdrage aan de muziekindustrie. De 3FM Awards werden gepresenteerd door 3FM-dj’s Eva Koreman en Frank van der Lende.
 
Alle winnaars op een rij:

  • Beste Album: Goldband - Betaalbare Romantiek
  • Beste Artiest: Froukje
  • Beste Groep: Goldband
  • Beste Samenwerking: Bazart en S10 - Onderweg
  • Beste Song: MEAU - Dat Heb Jij Gedaan
  • 3FM Talent: MEAU
  • Legend Award: Kensington

Eerder deze week verraste Bastille de bandleden van Rondé met de Schaal van Rigter, dé 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op 3FM van het afgelopen jaar. De band ontving de prijs voor het nummer ‘Hard To Say Goodbye’. Tijdens de show werd bekendgemaakt dat Froukje en S10 de nieuwe 3FM Megahit scoren met ‘Zonder Gezicht’.
 
3FM Legend Award voor Kensington
Kensington mocht na een eerbetoon in de awardshow de Legend Award in ontvangst nemen, de juryprijs voor wie een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de muziekindustrie. Het juryrapport is onmiskenbaar positief: “Kensington brak record na record en heeft daarmee de lat én mogelijkheden voor Nederlandse artiesten tot een enorme hoogte laten stijgen.” De rockband van Nederlandse bodem wordt al in 2010 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Al snel wordt Kensington opgepikt door de grote talkshows en poppodia.
 
“De band ontwikkelde een geheel eigen en herkenbare Kensingtonsound. Groots, meeslepend en met krachtige teksten. Vanaf het begin klonk Kensington alsof ze klaar waren voor de grote podia die zouden volgen, ambitieus en vastberaden. Inmiddels zijn we 6 albums, vele poppodia en uitverkochte stadions verder en ligt de wereld aan hun voeten.”, vervolgt het juryrapport. 3FM kijkt uit naar de volgende fase van Kensington, maar nu al zijn het absolute legends die de 3FM Legend Award verdiend hebben.
 
Standing on the Shoulders of Giants
De awardshow werd op unieke wijze geopend door Goldband met een cover van ‘Zwart Wit’, de grootste hit van hun held Frank Boeijen, gevolgd door Goldbands eigen hit ‘Noodgeval’. De opening past bij het thema van de 3FM Awards 2022: ‘Standing on the Shoulders of Giants’. Hiermee viert 3FM dat een nieuwe generatie Nederlandse artiesten in coronatijd is opgestaan en klaar is om het podium te bestormen. De muzikale inspiratie voor hun helden staat centraal en zo komen verleden, heden en toekomst samen. Het publiek en de luisteraars werden getrakteerd op optredens van Froukje en S10 - de Nederlandse inzending voor het Songfestival, MEAU en Kris Kross Amsterdam met Antoon en Sigourney K. Nadat Kensington de Legend Award in ontvangst mocht nemen sloten zij de awardshow af met een setlist van de meest bekende nummers uit hun repertoire.
 
Winnaars Weekend op 3FM
Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 maart is het van 06.00 tot 21.00 uur Winnaars Weekend op 3FM. Tijdens deze uren is er veel aandacht voor Nederlandse artiesten en is er ieder uur aandacht voor de winnaars van de 3FM Awards. In de vorm van een track van de winnaars, of een live-optreden uit de awardshow. Op zaterdag 26 maart is er om 23:00 uur een registratie van de 3FM Awards te zien op NPO 3 (NTR). De awardshow is ook terug te kijken op NPO Start en het YouTube-kanaal van 3FM.
 
Over 3FM Awards 2022
De 3FM Awards zijn de grootste publieksprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten. In 2021 werden bijna 75.000 stemmen uitgebracht. Dit jaar vond de awardshow plaats op donderdag 24 maart in 013 Poppodium Tilburg. Luisteraars konden via 3fm.nl/awards de winnaars bepalen in de volgende categorieën: Beste Album, Beste Groep, Beste Artiest, Beste Samenwerking, Beste Song en 3FM Talent. De uitreiking van de 3FM Awards was op donderdag 24 maart live horen op 3FM en te zien via het YouTube-kanaal van NPO 3FM, 3fm.nl en via alle social media-kanalen van NPO 3FM. Meer info: 3fm.nl/awards.


Afbeelding: Winnaars 3FM Awards 2022 (foto: NPO 3FM/Ben Houdijk) 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...