Spring naar bijdragen

NPO 3FM luidt festivalseizoen in met 3FM Festival Top 999


de redactie

688 weergaven

Bij 3FM is het festivalseizoen begonnen met de Festival Top 999. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni wordt dé festivallijst van Nederland uitgezonden. Je hoort meezingers, classics, aanstormend talent en festival anthems. Dit jaar is de hoeveelheid vrouwelijke artiesten in de top 100 van de lijst bijna verdubbeld: van 7 naar 13 procent. De Festival Top 999 is vanaf maandag 13 juni dagelijks te horen van 07:00 uur tot 24:00 uur en op vrijdag 17 juni van 07:00 tot 18:00 uur op 3FM, 3fm.nl en in de 3FM-app. 

 
Top 10 van de 3FM Festival Top 999  
Wie er in de top 10 van de 3FM Festival Top 999 van dit jaar staan is bekend, maar op welk nummer de acts staan maken 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman op vrijdag 17 juni bekend in de festivalfinale.

  • Jeugd van Tegenwoordig - SterrenstofEditors - Papillon
  • Chef'Special - Amigo
  • Froukje - Ik wil dansen
  • Rage Against the Machine - Killing in the Name
  • Foo Fighters - The Pretender
  • De Staat - Witch Docter
  • Nothing But Theives - Amsterdam
  • Typhoon - Zandloper
  • Franz Ferdinand - Take Me Out 

Bekijk de volledige lijst en welke plaat wanneer gespeeld wordt op 3fm.nl/999. Hier vind je de lijst ook als Spotify-playlist.

 
Froukje en S10 hoogste binnenkomer

Een aantal maanden geleden namen ze nog een 3FM Award in ontvangst, nu mogen S10 en Froukje de hoogste Nederlandstalige binnenkomer op hun naam schrijven. Met het nummer 'Zonder Gezicht' staan de voormalige 3FM Talents op nummer 12. De hoogste internationale binnenkomer is voor de meest recente hit van Harry Styles 'As It Was', op nummer 29. Niet eerder stonden er in de top 100 van de Festival Top 999 zoveel artiesten van eigen bodem. Het aantal is met 21 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Ook de meeste noteringen in de lijst wordt toegeschreven aan een Nederlandse band: Chef'Special staat maarliefst 21 keer in de Festival Top 999. Daarna volgen Muse (17 keer), Kensington (17 keer) en Imagine Dragons met 16 noteringen.

 
Pinkpopweekend op 3FM
Als dé festivalzender van Nederland brengt 3FM luisteraars in contact met hun favoriete Pinkpop artiesten. Vanuit de studio aan de rand van het veld doen de 3FM-dj's live verslag van het festival, interviewen ze optredende artiesten en is de beste livemuziek van het festival te horen. Onder anderen Royal Blood, Maneskin, Nothing but Thieves, Twenty One Pilots en Metallica komen voorbij. Als klap op de vuurpijl zijn de optredens van Imagine Dragons en Metallica live te volgen op 3FM. Op het Pinkpop terrein heeft 3FM een speciaal verblijf neergezet waar enkele Pinkpop-headliners iets bijzonders gaan doen voor hun fans die aanwezig zijn op het terrein. Je hoort het Pinkpopverslag op vrijdag 17 juni van 16.00 tot 02.00 uur, zaterdag 18 juni van 16:00 tot 24:00 uur en op zondag 19 juni van 16:00 tot 02:00 uur op 3FM, 3FM.nl, Instagram, TikTok, Facebook en YouTube.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.