Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Marvin Gaye nieuwe nummer 1 in de Sublime Top 1000 


de redactie

486 views

De beste 1000 funk, soul en jazz nummers allertijden, zoals gestemd door de luisteraars, hoor je van 4 t/m 11 november op radiozender Sublime. Alle fans en Sublime luisteraars hebben afgelopen anderhalve week hun stem uit kunnen brengen. Opvallend aan de lijst van dit jaar zijn de opkomst van relatief nieuwe nummers & artiesten.

De fans en luisteraars hebben bepaald. Dat de legendarische artiesten niet genegeerd kunnen worden, ligt voor de hand, maar dat er ruimte is voor nummers van de laatste vijf jaar is verrassend! Zo heeft er een verschuiving plaats gevonden in de Top 100 van de lijst.


What’s Going On
Vorig jaar stemde de luisteraars Marvin Gaye met What’s Going On nog op plek drie, waar hij dit jaar bekroond wordt met goud, plek #1. Het nummer werd uitgebracht in 1971, geïnspireerd door een incident met politiegeweld. Een ijzersterke tekst, die ook nu toepasselijk is binnen het hedendaagse straatbeeld.


Silver voor Silk Sonic
De meest opmerkelijke artiest is Silk Sonic, die dit jaar met een nummer uit 2021, op de tweede plaats eindigt. Het super-duo bekleedt de Top-1000 lijst met maar liefst vijf platen, waarvan er vier in de Top-150. Songs geproduceerd in de laatste vijf jaar beklimmen de lijsten. De Nederlandse Nona hoort hier ook bij, die furore maakt met maar liefst 4 nummers in de Top 100. Daarnaast schitteren ook Alain Clark, Candy Dulfer en Kyteman in de bovenste honderd.  


Finale dag live op Ziggo TV
Alle duizend funk, soul en jazz nummers worden van 4 t/m 10 november uitgezonden op de radiozender van 09:00 tot 19:00 uur. De finaledag, 11 november, start om 07:00 uur op de radio en is van 09:00 en 19:00 uur ook live te zien op Ziggo TV kanaal 13, via de Sublime app en sublime.nl. Samen met de radio presentatoren en artiesten Jaap Brienen, Alain Clark, Koosje, Francis Broekhuijsen, One’sy Muller, Angelique Houtveen en John Williams tellen we af naar de nummer 1 van 2022.

 
Over de Sublime Top 1000
Bij de jubileum editie van vorig jaar is de Sublime 500 omgedoopt tot de Sublime Top 1000. Dit bleek een succes en blijft voortaan zo. Gedurende 11 dagen hebben Sublime luisteraars hun stem uitgebracht op hun all-time-favorite funk, soul en jazz platen. Aansluitend, dit jaar 4 t/m 11 november, staat de radiozender volledig in het teken van deze lijst en worden de duizend gekozen nummers onthult.

  • reaction_title_2 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.