Jump to content

SLAM! staat donderdag 20 april de hele dag in teken van Avicii


de redactie

400 views

Donderdag 20 april is het vijf jaar geleden dat de 28-jarige Zweedse dj Avicii (oftewel Tim Bergling) zichzelf in Oman van het leven beroofde. Zijn dood sloeg in als een bom binnen de muziekwereld. Met meer dan twintig hits in zo’n acht jaar tijd was Avicii een van de meest succesvolle dj’s van het afgelopen decennium. Daarom eert SLAM! Avicii en staat het radiostation op donderdag 20 april van 06:00 – 22:00 uur in het teken van de Zweedse dj. Gedurende de hele dag worden zijn grootste hits als ‘Wake Me Up’ en ‘The Nights’ gedraaid. Daarnaast spreken bekende dj’s als Tiësto, Lucas & Steve en Laidback Luke over hun band met Tim en wat zijn muziek voor hen betekend heeft. Daarbij staat het populaire lunchprogramma ‘Housuh in de Pauzuh’ van 12:00 - 13:00 uur volledig in het teken van Avicii, met zijn beste nummers in de mix.  


SLAM! en Avicii samen groot geworden 
SLAM! boost het leven en is al jaren dé dance autoriteit in Nederland. Het radiostation en Avicii zijn samen groot geworden. Nog altijd wordt zijn muziek volop gedraaid en wordt de dj zowel voor- als achter de schermen nog altijd als grote voorbeeld gezien. Martijn La Grouw, radio dj van de ochtendshow Early Birds bij SLAM! over het overlijden van de Zweed: ''Veel van zijn tracks zijn zó iconisch, dat het zonde is dat we nooit zullen weten wat voor muziek hij nu gemaakt zou hebben. Zijn muziek en persoonlijkheid mogen niet vergeten worden en daarom zullen wij tijdens de ochtendshow op donderdag 20 april aftrappen met zijn beste hits en diepgaande interviews. Want als een grootheid als Armin van Buuren je vergelijkt met Mozart, dan ben je wel van een andere orde.’’


Wereldwijde bekendheid
In zijn tienerjaren breekt Avicii door als dj en boekt hij al snel grote successen met zijn aanstekelijke EDM-muziek. In 2011 scoort hij zijn eerste grote hits met 'Fade Into Darkness' en 'Levels' en binnen no time betreedt hij de grootste podia ter wereld. Jaren achtereenvolgens bekleedt hij de top 10-posities in de toonaangevende DJ Mag. 


Keerzijde
Aan de plotselinge roem en nummer één hits zit een grote keerzijde. De Zweedse dj kampte al langer met depressieve gevoelens en in 2014 belandde hij in het ziekenhuis met een acute ontsteking van zijn alvleesklier, mede veroorzaakt door zijn overmatige drankgebruik. De Netflix-documentaire 'Avicii: True Stories' die een halfjaar voor zijn overlijden verschijnt laat op pijnlijke manier zien hoe er geen ruimte was voor Tim als mens, maar enkel voor Avicii als dj. 


Avicii overlijdt op 28-jarige leeftijd
De wereld is in shock als op vrijdag 20 april 2018 het nieuws bekend wordt dat Avicii is overleden. Hij werd gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman. En tot op de dag van vandaag, wordt de populaire dj nog altijd gemist, aldus dj Tiësto (Oftewel Tijs Michiel Verwest) in een interview met Anoûl Hendriks, radio dj bij SLAM!: "Iedereen die met Avicii heeft mogen samenwerken is het unaniem eens over wat voor persoon hij was: zeer geliefd, sympathiek en een muzikaal genie. Maar ook iemand die moeite had met het eenzame dj-bestaan, een overvolle touragenda en torenhoge verwachtingen vanuit een zakelijke perspectief maar ook vanuit fans. Al kwam zijn dood alsnog echt als donderslag bij heldere hemel bij mij aan". Het hele interview met dj Tiësto wordt op donderdag 20 april uitgezonden bij SLAM! 


Afbeelding: Avicii (foto Wikipedia/GlobalGrindTV)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.