Spring naar bijdragen

BNR Nieuwsradio behoudt FM-frequentie


de redactie

284 weergaven

BNR Nieuwsradio heeft met succes de FM-frequentie veiliggesteld in een recente veiling die op 4 juli plaatsvond. Met het hoogste bod heeft BNR de nieuwsfrequentie verworven, waarmee de zender haar uitzendingen via dit populaire medium kan voortzetten. Alle landelijke frequenties van commerciële radiostations in Nederland werden opnieuw geveild, ditmaal voor een periode van 12 jaar. De nieuwe vergunning gaat al in op 1 september aanstaande. Voor de toegewijde luisteraars van BNR zal deze ontwikkeling geen verandering met zich meebrengen. De zender, die binnenkort haar 25-jarig jubileum viert, zal blijven uitzenden op de huidige FM-frequenties, evenals via DAB+ en het internet.


Met grote vreugde reageert BNR Hoofdredacteur Marc Adriani op het nieuws: "Dit jaar viert BNR zijn 25-jarig jubileum, een mooier cadeau dan dit kunnen we ons niet wensen. Gelukkig is er voor de BNR-collega’s een einde gekomen aan de onzekerheid over de toekomst. We gaan door met steengoede onafhankelijke nieuwsradio en dat is goed voor de journalistiek in Nederland.”


Naast uitzendingen op FM en DAB+, heeft BNR zich bewezen als een succesvolle producent en uitgever van podcasts. Maandelijks worden populaire podcasts zoals Boekestijn & de Wijk, De Taxi Oorlog en de Amerikapodcast maar liefst vijf miljoen keer gedownload. BNR blijft zich inzetten om het succes van on-demand audio verder uit te breiden. Dankzij haar leidende positie in de podcastmarkt bereikt BNR een steeds jonger publiek.


Over BNR Nieuwsradio
BNR Nieuwsradio is een vooraanstaande nieuwszender die zich richt op het leveren van onafhankelijke, kwalitatieve nieuwsberichtgeving en informatieve programma's. Met een geschiedenis die teruggaat tot bijna 25 jaar, heeft BNR een gevestigde reputatie opgebouwd als een betrouwbare bron van informatie. Naast haar uitzendingen op FM, DAB+ en internet, heeft BNR Nieuwsradio zich ook gepositioneerd als een belangrijke speler in de podcastmarkt, waarbij continue wordt gestreefd naar vernieuwing en uitbreiding van het aanbod.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.