Jump to content

Radio4All gaat op 1 januari 2024 van start


de redactie

316 views

Een nieuw radioplatform staat op het punt van beginnen. Op 1 januari 2024 wordt Radio4All gelanceerd, een platform dat een frisse benadering van radio brengt, zonder de nadruk te leggen op de zender of het platform zelf, maar juist op de radiomakers en hun programma's.


Dit platform zal beschikbaar zijn via FM- en DAB+ frequenties, evenals online streaming kanalen. Het unieke kenmerk van Radio4All is dat het een gemeenschap van radiomakers verwelkomt die gezamenlijk aan dit nieuwe radiolandschap bouwen. Van zenders en antennes tot studio's en programma's, alles wordt vanaf de basis opgebouwd. In de komende maanden zal het nieuwe radioplatform vorm krijgen, het programmaschema zal worden gedefinieerd en radiomakers krijgen de kans om hun vaardigheden te tonen.


Een opvallend aspect van dit model is de breuk met de traditionele radiobenadering. Giel Beelen, een bekende pionier in de Nederlandse radiowereld, zal fungeren als creatief directeur en curator van het platform. Met zijn uitgebreide ervaring zal Beelen een unieke visie brengen en ervoor zorgen dat de content een breed publiek aanspreekt.


Giel Beelen: "We geloven dat radio een krachtig medium is dat iedereen in staat moet stellen om hun stem en muziek te laten horen en verhalen te delen. We willen deze visie verwezenlijken door een ruimte te creëren waar creativiteit geen grenzen kent en waar luisteraars de regie hebben. Er zijn de afgelopen jaren zoveel creators bijgekomen die ook heel goed een radioprogramma kunnen maken. De radio verdient deze revolutie. Ook om luisteraars via andere media weer in contact te brengen met de good old radio".
        
Stefan Wayper, een ervaren professional in operationele en commerciële radiowerkzaamheden, zal het nieuwe radioplatform leiden. Zijn succesvolle staat van dienst in het transformeren van andere radiostations in Nederland maakt hem de ideale kandidaat voor dit nieuwe avontuur.


Stefan Wayper geeft aan: "We mogen met onze nieuwe vergunning al vanaf 1 september uitzenden, maar het bouwen van infrastructuur en het leren kennen van radiomakers kost tijd. Daarom verwachten wij op 1 november de zender te kunnen aanzetten. Op dat moment zal de nieuwe radiocontent te beluisteren zijn in de ether. Het radioplatform met volledige programmering zal op 1 januari het Nederlandse radiolandschap voorgoed doen veranderen".
   

Radio4All begint zijn reis op 1 september. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.radio4all.nl om deel te nemen aan het radiolaboratorium. Radiomakers worden aangemoedigd om demo's of programma's van vijftien of dertig minuten in te sturen, terwijl technische experts en programmeurs worden gevraagd naar hun ervaring en beschikbaarheid. De studio's van het platform worden de komende weken in Amsterdam opgezet.


De FM- en DAB+ frequenties werden in juli verworven. Oorspronkelijk gepland als Financial News Radio, is het platform nu open voor iedereen om radio te maken werd de naam van het radiostation gewijzigd naar Radio4All.

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.