Jump to content

de redactie

403 views

Op donderdag 21 september 2023 markeert een bijzondere mijlpaal voor BNR Nieuwsradio: het 25-jarig jubileum als de enige commerciële nieuwszender op de Nederlandse radio. Het avontuur begon in 1998, toen BNR Nieuwsradio voor het eerst de lucht in ging via de middengolf. Presentator Bas van Werven opende destijds met de woorden: "Goedemorgen, het is zes uur. Welkom bij Business Nieuws 1395 AM."


Een kwart eeuw later viert BNR Nieuwsradio dit historische moment met een 'feestelijke' jubileumweek die van start gaat op maandag 18 september. De festiviteiten omvatten gastpresentatoren, een boeiende podcastreeks en interviews met voormalige hoofdredacteuren.


Volgens Marc Adriani, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, is de geschiedenis van BNR als een spannend jongensboek. Hij benadrukt hoe het begon in een Amsterdamse kelder zonder FM-frequentie, maar uiteindelijk evolueerde tot een professioneel, betrouwbaar en onafhankelijk nieuwsmerk. Tegenwoordig is BNR veel meer dan alleen radio, met een prominente rol als podcastaanbieder en het brengen van het laatste nieuws via de website en app. Voor ondernemende mensen is BNR een onmisbare informatiebron geworden.


Luisteraars kunnen gedurende de komende week de bijzondere jubileumsfeer proeven. Voormalige BNR-presentatoren, zoals Prem Radhakishun, Jeroen Smit, Roos Abelman, Lara Billie Rense, Patrick Lodiers, Tom van ’t Hek en Wouter de Winther, schuiven aan in programma's zoals de Ochtendspits en de Daily Move.


Marc Adriani benadrukt: “Het bewijst maar weer eens dat BNR in al die jaren heel wat talent heeft voortgebracht, daar zijn we best een beetje trots op.”


In het interviewprogramma de Big 5 is vanaf maandag dagelijks tussen 10:00 en 11:00 uur een voormalig hoofdredacteur te horen. Presentator Art Rooijakkers blikt terug op hun BNR-jaren en staat stil bij belangrijke nieuwsmomenten van de afgelopen 25 jaar. De reeks begint met de eerste hoofdredacteur en BNR-oprichter Michiel Bicker Caarten, gevolgd door Paul van Gessel, Sjors Fröhlich, Mireille van Ark, en de huidige hoofdredacteur Marc Adriani sluit de reeks af.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.