Spring naar bijdragen

Mediahuis bundelt Nederlandse radioactiviteiten in nieuwe organisatie Mediahuis Radio


de redactie

368 weergaven

Mediahuis brengt al haar radioactiviteiten in Nederland samen in een nieuwe organisatie genaamd Mediahuis Radio. De operationele leiding van het bedrijf  komt in handen van Carlo de Boer (algemeen directeur) en Herbert Visser (directeur). Tom Klerkx zal als CEO Radio van Mediahuis groep de rol van bestuursvoorzitter op zich nemen. Herbert Visser en Carlo de Boer vormden voorheen de directie van RadioCorp dat zij in april 2023 verkochten aan Mediahuis.


Eerder dit jaar breidde Mediahuis haar radioportfolio, bestaande uit de radiozender Sublime en de digitale DAB+ radiozender Nostalgie, uit met de radiozenders 100% NL, SLAM!, Sunlite en Radio Veronica. Uit de veiling van de landelijke commerciële radiofrequenties in juli dit jaar, wist Mediahuis twee FM-kavels te verwerven. Mediahuis brengt haar radioactiviteiten nu samen in de nieuwe organisatie Mediahuis Radio, en vestigt zich in Naarden in wat voorheen het pand van RadioCorp was.


Tom Klerkx, CEO Radio Mediahuis groep: “Het is onze ambitie om een belangrijk speler in de Nederlandse radio- en audiomarkt te worden. De radiosector ontwikkelt zich razendsnel met volop kansen en groei. Radio is steeds makkelijker te beluisteren met naast FM, ook de computer, via mobiel, digitale radio (DAB+) en digitale tv. Radio is nog steeds een van de belangrijkste media voor consumenten. Door onze activiteiten en expertise samen te brengen in één organisatie op één locatie, kunnen we volop focussen op het waarmaken van onze ambities.”


Carlo de Boer, Algemeen Directeur Mediahuis Radio “We gaan een nieuwe fase in, waarbij we afscheid nemen van de naam RadioCorp en verder bouwen aan de toekomst van de nieuwe organisatie. Onze sterke en gevestigde merken weten met hun programmering een trouw luisterpubliek aan te spreken. Het grote en nog steeds groeiende bereik maakt radio ook voor adverteerders en mediabureaus een interessant medium. Door alles samen te brengen in één organisatie kunnen wij hen als crossmediaal mediapartner een sterk audioaanbod doen.”


De spot advertentieverkoop van de radiostations blijft in handen van One Media Sales, waarbij commerciële partijen voor non-spot (branded content) en multimediale inzet terecht kunnen bij de salesorganisatie van Mediahuis Radio.


De radioactiviteiten van Mediahuis in Nederland worden daarmee losgetrokken van Audiohuis, de audio agency in de Nederlandse markt dat gespecialiseerd is in het creëren, produceren en distribueren van on-demand audio onder leiding van Mandy van der Wal (directeur Audiohuis).

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.