Jump to content

RTV Drenthe lanceert Bluesradio Drenthe


de redactie

556 views

Op maandag 16 oktober lanceert RTV Drenthe Bluesradio Drenthe, het nieuwe online audiokanaal dat vooral in het teken staat van Drentse bluesmuziek. Bluesradio Drenthe is vanaf nu beschikbaar via de website van RTV Drenthe. 


Bluesradio Drenthe zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week Drentse blues en aanverwante muziek uit. Met radioprogramma's als Harry's Blues, Muziek voor Volwassenen, De Nalatenschap van Harry Muskee en blues-documentaires biedt de Drentse omroep hiermee een nieuw audiokanaal aan voor blues-liefhebbers in en buiten de regio. 


In 2021 brachten het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur een positief advies uit aan voormalig minister Slob*: "‘Bluesradio Drenthe’ is bedoeld als een audiokanaal voor liefhebbers van Drentse blues en aanverwante muziek. De raad ziet toegevoegde waarde in de ontsluiting van het eigen rijke bluesmuziekarchief van RTV Drenthe voor een groter publiek. Zo komt de muzikale geschiedenis van de blues en de specifieke rol van Drenthe daarin tot leven."

 
* Landelijke en regionale publieke omroepen hebben instemming nodig van het ministerie van OCW om kanalen te starten, wijzigen of stoppen. Het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur hebben een hierin adviserende rol.  

  • reaction_title_2 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.