Spring naar bijdragen

De Tijdloze, Studio Brussel en VRT CANVAS zorgen voor een tijdloos eindejaar live vanuit Kortrijk


de redactie

525 weergaven

Vanaf maandag kunnen luisteraars van De Tijdloze en Studio Brussel opnieuw stemmen voor De Tijdloze 100, de langstlopende en meest gereputeerde eindejaarslijst in Vlaanderen. En ook dit eindejaar tellen beide zenders met extra radio- en tv-uitzendingen af naar die lijst. Dat doen ze opnieuw live vanuit muziekstad Kortrijk, die De Tijdloze en Studio Brussel een week lang verwelkomt in Muziekcentrum Track. Ook VRT CANVAS zorgt er 3 avonden voor een muzikale talkshow met Michèle Cuvelier én vanaf vrijdag 8 december is er een Tijdloze Expo in Landmarck in Kortrijk.

 

Jan Van Biesen (nethoofd De Tijdloze): "Met het Tijdloze eindejaar komt de mooiste muzikale periode van het jaar er weer aan. Ik ben heel blij dat we dat dit jaar opnieuw kunnen beleven vanuit het bruisende en muziekminnende Kortrijk."


Vincent Van Quickenborne (burgemeester Kortrijk) en Ruth Vandenberghe (eerste schepen bevoegd voor Stadsmarketing): "De Tijdloze zorgde vorig jaar voor heel wat sfeer tijdens de eindejaarsperiode. Als muziekstad willen we dat succes graag herhalen. Ditmaal speelt alles zich af rond muziekcentrum Track, dat het epicentrum wordt voor de allerbeste muziek, muzikale talkshows en afterworkparty's."


100 uur om te stemmen
Wat is de beste plaat aller tijden? Van maandag 27 november 14.00 uur tot vrijdag 1 december 18.00 uur hebben alle Tijdloze fans exact 100 uur de tijd om te stemmen op De Tijdloze 100 via de kanaalpagina van De Tijdloze op VRT MAX.


De Tijdloze Countdown
Op oudjaar hoor je traditiegewijs De Tijdloze 100 met de 100 beste songs aller tijden op Studio Brussel. 12 dagen daarvoor, op maandag 18 december, begint alvast De Tijdloze Countdown op de digitale radiozender De Tijdloze. Vanaf maandag 26 december telt Studio Brussel mee af, samen met nog een heleboel bekende gastpresentatoren. Dat doen ze een week lang live vanuit Muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein in Kortrijk. Wie de dansbenen wil losgooien is daar ook elke dag vanaf 17:00 uur welkom op De Tijdloze Dansant. De Tijdloze Dansant zorgt ter plaatse voor de nodige sfeer en vertier met tijdloze fuifmuziek.

 

De Tijdloze Countdown: van maandag 18 december 07:00 uur tot en met vrijdag 30 december 19:00 uur op De Tijdloze, te beluisteren via VRT MAX en op DAB+. Vanaf maandag 26 december ook op Studio Brussel.


De Tijdloze op VRT CANVAS
Tussen kerst en nieuwjaar telt VRT CANVAS, samen met Studio Brussel, af naar De Tijdloze 100. De talkshow De Tijdloze wordt live uitgezonden vanuit muziekcentrum Track in Kortrijk op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 december.


3 dagen lang gaat Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details achter tijdloze songs. Ze strikt hiervoor pop-en rockkenner Bent Van Looy, Compact Disk Dummy Lennert Coorevits en tal van bekende en minder bekende muziekliefhebbers.


Bent Van Looy leidt ons naar bijzondere bomen doorheen het tijdloze bos en volgt in elke aflevering een mythisch tijdloos spoor in het kleine Vlaanderen. Lennert Coorevits gaat telkens op zoek naar een rode draad doorheen tijdloze nummers - over genres en decennia heen - en probeert ze met zijn verrassende muzikale inzichten nóg tijdlozer te maken.


De Tijdloze op VRT CANVAS: dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 december op VRT CANVAS en op VRT MAX.


De Tijdloze Expo
Ook in Kortrijk gaat dit eindejaar De Tijdloze Expo door. Die toont 100 iconische foto's op adembenemende grootte van Tijdloze artiesten, gefotografeerd door Goedefroit Music. Achter Goedefroit Music gaat één dubbel levenswerk schuil. Begin jaren 70 verschijnt de eerste concertfoto van Jan Goedefroit. Het is er eentje van Ike & Tina Turner. Wanneer Jan in 1992 overlijdt, laat hij een volstrekt uniek fotoarchief en een echtgenote achter. Onvermoeibaar fotografeert Carline Vandercuyssen, Jans partner in rock, verder. Een halve eeuw na die eerste foto vormt het weergaloze privéarchief van beiden een geheel, verbonden door één visie op de rol van de rockfotograaf: it's the music, stupid! Te zien op de Tijdloze Expo en ook verkrijgbaar in een deluxe boek vanaf donderdag 7 december.


De Tijdloze Expo: van vrijdag 8 december tot en met zondag 4 februari in Landmarck in Kortrijk.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.