Spring naar bijdragen

Vraag Een Plaat Aan voor 3FM Serious Request geopend, ALS-ambassadeur René Froger vraagt eerste plaat aan: 'Vier Het Leven' 


de redactie

336 weergaven

Als de Sint het land verlaat, opent NPO 3FM traditiegetrouw de Vraag Een Plaat Aan voor 3FM Serious Request. Vanaf vandaag kan iedereen een plaat aanvragen via 3fm.nl/plaat. In ruil voor een donatie draaien de Glazen Huis-dj's de aangevraagde nummers. Dit jaar gaat de opbrengst van 3FM Serious Request naar Stichting ALS Nederland.

Met het geld kan Stichting ALS Nederland onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS financieren, maar ook hulpmiddelen voor mensen die nu ALS hebben. Denk aan een spraakcomputer, als praten niet meer mogelijk is, een opklapbare elektrische rolstoel of een couplesbed waarin ze samen met hun partner kunnen slapen. In Rob & Wijnand en de Ochtendshow heeft René Froger het eerste verzoeknummer voor 3FM Serious Request aangevraagd. Froger is ambassadeur voor Stichting ALS Nederland en heeft als eerste plaat zijn nummer met Thomas Acda 'Vier Het Leven' aangevraagd.

     
Wat als je nog één plaat kan aanvragen?
Dit jaar staat muziek centraal in de campagne voor 3FM Serious Request. De actie is ooit ontstaan om zoveel mogelijk verzoeknummers te draaien van luisteraars. ‘Wat als je nog één plaat kan aanvragen’ is het thema dat als een rode draad door de Glazen Huis-week loopt. Want mensen die ALS hebben, leven gemiddeld maar drie tot vijf jaar. Eén voor één vallen alle spieren uit, met de dood als gevolg. Welke plaat willen zij nog aanvragen, of juist vóór hen? Met welke plaat vieren Nederlanders hun leven, welke is favoriet of welk nummer heeft een bijzondere persoonlijke betekenis? Ga naar 3fm.nl/plaat om een nummer in te dienen in ruil voor een donatie aan 3FM Serious Request. 

 

3FM Top Serious Request
Wie na 3FM Serious Request nog wil nagenieten van alle nummers die tijdens de actieweek zijn aangevraagd, kan van kerstavond tot oudjaarsdag terecht op 3FM. Dan wordt de 3FM Top Serious Request gedraaid met de meest aangevraagde platen. Dit jaar niet alleen van deze editie, maar van de afgelopen twintig edities. De 3FM Top Serious Request start zondag 24 december om 22:00 uur en is tot zondag 31 december 12:00 uur te horen op 3FM. 

 

Newsroom
In aanloop naar 3FM Serious Request en in de week zelf worden de mooiste, leukste en belangrijkste momenten van het Glazen Huis gedeeld via 3fm.nl/newsroom. Daar is zowel foto- als videomateriaal te vinden dat rechtenvrij gebruikt mag worden onder vermelding van NPO 3FM.

 

Over 3FM Serious Request
3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, deze twintigste editie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman maken 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.