Jump to content

De 538 Ochtendshow helpt Sponsorloper Jeroen naar een miljoen voor het Prinses Máxima Centrum


de redactie

402 views

Op zaterdag 16 maart vindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam ‘De 538 Ochtendrun’ plaats; een sponsorloop om geld op te halen voor de actie van Jeroen van Veen, beter bekend als de Sponsorloper. Jeroen rent al 315 dagen elke dag gemiddeld 10 kilometer hard om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, het onderzoeksziekenhuis in Utrecht waar alle kinderen met kanker in Nederland behandeld worden. Zijn motivatie komt voort uit het verlies van zijn zoontje Kasper, die na ruim 1.000 behandeldagen overleed aan een hersentumor. Inmiddels heeft Jeroen al ruim €680.000 opgehaald met zijn actie. Als Tim, Rick Niels en Florentien in De 538 Ochtendshow op 1 februari opnieuw met Jeroen bellen, besluiten ze hem te helpen bij zijn missie: Help Jeroen naar een miljoen! 


De 538 Ochtendshow organiseert daarom op zaterdag 16 maart om 10:00 uur ’s ochtends een sponsorloop in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tim, Rick, Niels en Florentien zullen natuurlijk aanwezig zijn om live vanaf het evenement een uitzending te maken. BN’ers, artiesten en andere vrienden van de show zijn aanwezig om mee te lopen of bekertjes water uit te delen. Er is plek voor 538 deelnemers die zich voor €538,- kunnen inschrijven en 5.38 km hardlopen. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Jeroens actie voor het Prinses Máxima Centrum. 


Jeroen van Veen: “Dat De 538 Ochtendshow samen met luisteraars in actie komt om mij te helpen, vind ik echt niet normaal mooi. En dan ook nog eens op een bijzondere manier met een sponsorloop! Wat een steun, wat een liefde!”


De 538 Ochtendshow (Tim, Rick Niels en Florentien): “Jeroen zijn verhaal is zo aangrijpend, dat het ons niet losliet nadat we hem gesproken hadden. De drive die hij heeft om iedere dag weer naar buiten te gaan om kilometers af te leggen, geld op te halen en daarmee aandacht te vragen voor het Prinses Máxima Centrum, is dapper en inspirerend. We dragen daar meer dan graag ons steentje aan bij en hoe kunnen we dat beter dan met een sponsorloop voor onze luisteraars?! Wij zijn er natuurlijk bij om Jeroen en de 538 renners aan te moedigen en verslag te doen in een live-uitzending van De 538 Ochtendshow. De komende weken gaan we de loop verder vormgeven, met hulp van bekende vrienden van de show en bedrijven die hun steentje willen bijdragen. Ook luisteraars die niet bij de loop aanwezig zijn, kunnen iets doen en doneren via een speciale Tikkie-link. We zetten alles op alles om Jeroen aan een miljoen te helpen!”


Luisteraars kunnen zich vanaf woensdag 7 februari inschrijven via deze pagina op 538.nl.  


Elke dag zijn hardloopschoenen aan
Een jaar lang loopt Jeroen van Veen elke dag gemiddeld 10 kilometer hard om daarmee geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Er zitten ook dagen bij dat Jeroen zelfs nog meer kilometers aflegt; zo liep hij diverse marathons waaronder die van Rotterdam, de Dam tot Damloop in Amsterdam en Singelloop in Utrecht. De actie kreeg veel steun en het oorspronkelijke doel van €10.000 werd al snel opgehaald. Desalniettemin bleef Jeroen doorrennen en heeft hij inmiddels een bedrag van ruim €680.000 opgehaald en zijn streven verhoogd naar een miljoen euro. Hij heeft nog tot 24 maart om dit bedrag bij elkaar te lopen. Die dag rent hij op Texel tijdens De Zestig van Texel zijn laatste 120 kilometer. Texel heeft een bijzondere betekenis voor Jeroen; op dit eiland heeft hij samen met Kasper en zijn gezin mooie herinneringen gemaakt.


Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Kasper is meer dan 1.000 dagen behandeld in het Prinses Máxima Centrum, waardoor Jeroen hen dankbaar is voor de extra tijd die het hem met zijn zoontje heeft gegeven. Jeroen heeft voor zijn gevoel Kasper echt leren kennen dankzij het Prinses Máxima Centrum en daarom doneert hij de opbrengst van zijn actie geheel aan dit onderzoeksziekenhuis in Utrecht waar alle kinderen met kanker in Nederland behandeld worden.


Radio 538 is in december 2022, tijdens Missie 538, samen met haar luisteraars in actie gekomen voor het Prinses Máxima Centrum. Met onder andere acties vanuit het hele land en het aanvragen van platen, werd er €4.716.913 opgehaald. De opbrengst is ingezet voor de realisatie van cleanrooms, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen.


De gehele opbrengst van de 'De 538 Ochtendrun' wordt gedoneerd aan Jeroens actie voor het Prinses Máxima Centrum. Het Prinses Máxima Centrum zal het geld gebruiken voor de aanschaf van een Surface Plasmon Resonance (SPR) apparaat. Hiermee kan het Máxima beter vaststellen welke immunotherapie voor welke vormen van kinderkanker het meest geschikt is om verder te ontwikkelen als mogelijke nieuwe behandeling.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.