Spring naar bijdragen

NPO Klassiek opent stembussen voor Filmmuziek Top 200, stemmen tot en met vrijdag 1 maart


de redactie

329 weergaven

Vanaf vandaag, vrijdag 23 februari, tot en met vrijdag 1 maart om 13:00 uur hebben luisteraars de kans om te stemmen op hun favoriete filmmuziek voor de NPO Klassiek Filmmuziek Top 200. Dit jaar zal de lijst, die voorheen uit de Top 100 bestond, worden uitgebreid naar 200 nummers. De stembussen zijn geopend op npoklassiek.nl/film, waar het publiek de mogelijkheid heeft om te beslissen wie er op de eerste plaats komt.


De complete Filmmuziek Top 200 wordt onthuld op dinsdag 5 maart tussen 11:00 en 12:00 uur tijdens het programma De Klassieken (AVROTROS) op NPO Klassiek. Vanaf dat moment zal de lijst beschikbaar zijn op npoklassiek.nl/film.


De uitzending van de Filmmuziek Top 200 zal plaatsvinden op donderdag 7 en vrijdag 8 maart tussen 09:00 en 17:00 uur op NPO Klassiek, waarbij de lijst gepresenteerd wordt door verschillende presentatoren, waaronder Hans Smit, Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor.


Ter voorbereiding op deze bijzondere uitzending zal er van maandag 4 tot en met woensdag 6 maart extra aandacht worden besteed aan filmmuziek in de reguliere programmering van NPO Klassiek.


Bovendien zal op zaterdag 2 maart in het programma De Muziekfabriek (AVROTROS) een Vrij Spel Special plaatsvinden, waarin de jonge Nederlandse filmcomponist en pianist Rangel Silaev een eigen interpretatie zal geven van een van de top 3 soundtracks uit de Filmmuziek Top 200.


Voor liefhebbers van live muziek is er vanavond, vrijdag 23 februari, een speciaal Filmmuziek Concert tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert, gepresenteerd door Leonard Evers. Dit concert, uitgevoerd door het Göttinger Symphonieorchester onder leiding van dirigent Nicholas Milton, zal live te volgen zijn op NPO Klassiek en npoklassiek.nl/live.


Stemmen voor de Filmmuziek Top 200 is mogelijk tot en met vrijdag 1 maart 13:00 uur via npoklassiek.nl/film. De uiteindelijke lijst zal te beluisteren zijn op donderdag 7 en vrijdag 8 maart op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.