Jump to content

Ghislaine Plag nieuwe presentator bij NOS Sport


de redactie

314 views

Met ingang van begin april zal Ghislaine Plag de rol van presentator op zich nemen bij NOS Sport. Ze zal verschillende radio- en televisieprogramma's gaan presenteren, waaronder het NOS Sportjournaal, NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn.


Plag nam eind 2023 afscheid van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers (KRO-NCRV), nadat ze zes jaar lang de vaste presentator van de radiotalkshow was geweest. Na het vertrek van presentator Herman van der Zandt was de NOS op zoek naar een ervaren presentator.


Ghislaine Plag (48) heeft al sinds 2006 diverse tv- en radioprogramma's gepresenteerd bij de NPO. Op televisie was ze onder andere te zien bij de NCRV-programma's Rondom 10, Netwerk en Debat op 2.


Op de radio was ze gedurende de afgelopen zes jaar de vaste presentator van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers (KRO-NCRV), een programma dat ze mede ontwikkelde. Eerder heeft Plag programma's zoals Stand.nl en Casa Luna gepresenteerd. In januari van dit jaar ontving ze de Marconi Oeuvre Award voor haar radiowerk, waarbij de jury haar prees om haar vermogen om echt contact te maken met de luisteraar.


Plag kijkt ernaar uit om meer sportuitzendingen te maken, vooral programma's als Langs de Lijn en Studio Sport, vanwege de dynamiek, intensiteit en de verhalen van de sporters. Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport, is blij met haar komst en prijst haar positieve energie, vermogen om zich in te leven in het publiek en haar heldere communicatiestijl.


Afbeelding: Ghislaine Plag (foto Raymond van Olphen / NOS)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.