Spring naar bijdragen

AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouworkest vieren 100-jarig jubileum


de redactie

307 weergaven

Op 30 maart 1924, precies honderd jaar geleden, werd het eerste concert van het Concertgebouworkest uitgezonden op de radio. Dit bijzondere jubileum en de langdurige samenwerking van 100 jaar worden gevierd bij AVROTROS met een live-uitzending vanuit de Amsterdamzaal in het RCO House, de thuisbasis van het Concertgebouworkest. In het programma Het Zondagmiddagconcert op 31 maart zal Selma van Dijk een aantal bijzondere gasten ontvangen.


Onder de gasten bevindt zich tweede violiste Anna de Vey Mestdagh, die al 31 jaar bij het Koninklijk Concertgebouworkest speelt. Pianist, muziekregisseur en producer Lodewijk Collette heeft samen met Daniël Esser alle radio-uitzendingen doorgespit om vervolgens een bloemlezing ervan te maken, een bijzonder project waar hij graag over vertelt. Ook zal Hans van den Boom, al jarenlang presentator van klassieke-muziekprogramma's op NPO Klassiek, aan het woord komen. De musici van het Concertgebouworkest die kamermuziek zullen ten gehore brengen, zijn niemand minder dan Gregor Horsch & Jeroen Bal, het GoYa Kwartet & Olivier Patey.


De jubileumuitzending van 100 jaar AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouworkest is live te beluisteren op zondag 31 maart van 14:00 uur tot 16:30 uur op NPO Klassiek.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.