Jump to content

AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouworkest vieren 100-jarig jubileum


de redactie

300 views

Op 30 maart 1924, precies honderd jaar geleden, werd het eerste concert van het Concertgebouworkest uitgezonden op de radio. Dit bijzondere jubileum en de langdurige samenwerking van 100 jaar worden gevierd bij AVROTROS met een live-uitzending vanuit de Amsterdamzaal in het RCO House, de thuisbasis van het Concertgebouworkest. In het programma Het Zondagmiddagconcert op 31 maart zal Selma van Dijk een aantal bijzondere gasten ontvangen.


Onder de gasten bevindt zich tweede violiste Anna de Vey Mestdagh, die al 31 jaar bij het Koninklijk Concertgebouworkest speelt. Pianist, muziekregisseur en producer Lodewijk Collette heeft samen met Daniël Esser alle radio-uitzendingen doorgespit om vervolgens een bloemlezing ervan te maken, een bijzonder project waar hij graag over vertelt. Ook zal Hans van den Boom, al jarenlang presentator van klassieke-muziekprogramma's op NPO Klassiek, aan het woord komen. De musici van het Concertgebouworkest die kamermuziek zullen ten gehore brengen, zijn niemand minder dan Gregor Horsch & Jeroen Bal, het GoYa Kwartet & Olivier Patey.


De jubileumuitzending van 100 jaar AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouworkest is live te beluisteren op zondag 31 maart van 14:00 uur tot 16:30 uur op NPO Klassiek.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.