Jump to content

Froukje en Joost vallen in de prijzen tijdens de 3FM Awards


de redactie

208 views

Gisteravond vond de negentiende editie van de 3FM Awards plaats in Poppodium PAARD in Den Haag. De Nederlandse muziekprijzen, gekozen door de luisteraars van 3FM, werden uitgereikt aan de winnaars. Froukje en Joost bleken grote winnaars van de avond, samen met andere bekroonde artiesten zoals DI-RECT, Roxy Dekker, WIES en Suzan & Freek met Claude.


De stemming voor de awards vond plaats in de afgelopen weken, waarbij het Nederlandse publiek kon stemmen op hun favoriete artiesten. Froukje en Joost behaalden de hoogste eer, terwijl andere opkomende talenten en gevestigde namen ook erkenning ontvingen voor hun bijdragen aan de Nederlandse muziekscene.


Joost, bekend van zijn deelname aan het Songfestival, ontving niet alleen de award voor Beste Artiest, maar ook voor Beste Fan. Zijn fanclub, onder leiding van Mae, won de eerste 3FM Award voor Beste Fan met een opvallende actie. Froukje werd bekroond met de award voor Beste Album voor haar werk 'Noodzakelijk Verdriet', evenals de Beste Song voor haar nummer 'Kwijt'.


Het evenement werd gepresenteerd door 3FM-dj Justin Verkijk, terwijl de awards werden uitgereikt door verschillende andere bekende gezichten van het radiostation. Hieronder volgt een overzicht van alle winnaars:

  • Beste artiest: Joost
  • Beste groep: DI-RECT
  • Beste album: Froukje - Noodzakelijk Verdriet
  • Beste samenwerking: Suzan & Freek met Claude - Vas-y (Ga Maar)
  • Beste song: Froukje - Kwijt
  • Beste nieuwkomer: Roxy Dekker
  • Beste fan: Fans van Joost
  • Beste Indie Act: WIES

Daarnaast werd de Schaal van Rigter uitgereikt aan Goldband voor hun nummer 'Stiekem'. Optredens tijdens de avond werden verzorgd door onder andere Douwe Bob, Roxy Dekker en DI-RECT.


Een bijzonder hoogtepunt van de avond was de benoeming van Roxy Dekker tot het nieuwe 3FM Talent. Als onderdeel van het talententraject van 3FM zal haar muziek veelvuldig te horen zijn op het radiostation en zal ze regelmatig te gast zijn in de studio.


De 3FM Awards zijn een jaarlijkse viering van de beste Nederlandse acts en artiesten, waarbij de winnaars worden gekozen door de luisteraars van 3FM. Het evenement vond plaats op donderdag 21 maart en was te volgen via verschillende kanalen, waaronder 3FM, NPO Luister en het YouTube-kanaal van 3FM. 

 

Afbeelding: alle winnaars van de 3FM Awards 2024 (foto NPO 3FM/Ben Houdijk) 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.