Jump to content

Willy eert Kurt Cobain tijdens Week van de Jaren 90 met speciale radiospecial en podcast


de redactie

239 views

Op vrijdag 5 april wordt herdacht dat het 30 jaar geleden is dat de legendarische zanger Kurt Cobain overleed. Als eerbetoon aan deze iconische frontman van de invloedrijke Amerikaanse rockband Nirvana, lanceert radiozender Willy tijdens de Week Van De Jaren 90 (van 25 tot 29 maart) een bijzondere radiospecial. In 'Nirvana Was Here', te beluisteren van maandag 25 tot donderdag 28 maart tussen 19:00 en 21:00 uur bij Willy, neemt muziekjournaliste Katia Vlerick van HUMO de luisteraars mee op een diepgaande verkenning van het tijdperk van Nirvana. De speciale uitzending biedt een boeiende mix van muzikale hoogtepunten, interviews met gasten zoals Tijs Vanneste, Lara Chedraoui en Tijmen Govaerts, verrassende verhalen en een exclusieve preview van de nieuwe podcast 'Nirvana Was Here'.


Nirvana, bekend van tijdloze hits als 'Smells Like Teen Spirit' en 'Come as You Are', staat centraal tijdens deze speciale themaweek bij Willy. Ondanks hun kortstondige carrière heeft Nirvana een blijvende impact gehad op de geschiedenis van alternatieve rock, en blijft hun muzikale erfenis generaties inspireren.


Katia Vlerick benadrukt: "Vanaf maandag draaien we bij Willy muziek van Nirvana, maar ook bands die Kurt Cobain inspireerden en muziek die werd geïnspireerd door Nirvana. We keren terug naar de drie concerten die Nirvana speelde in België, via fragmenten uit de podcast Nirvana Was Here. En we praten met bekende Nirvana-fans Tijs Vanneste, Lara Chedraoui en acteur Tijmen Govaerts over wat die groep voor hen heeft betekend. We leggen de ziel van Nirvana bloot, de punk en de poëzie. Waarom is Nirvana 30 jaar na de dood van Kurt Cobain nog altijd overal?"


Naast de radioshows wordt gelijktijdig met de uitzendingen de bijbehorende podcast 'Nirvana Was Here' gelanceerd, eveneens gepresenteerd door Katia. De podcastafleveringen worden beschikbaar gesteld op 25 maart (aflevering 1), 26 maart (aflevering 2) en 27 maart (aflevering 3), en beloven een diepgaande verkenning van Nirvana en zijn impact op de muziekwereld.


Nirvana Was Here: van maandag 25 tot donderdag 28 maart 2024, tussen 19:00 en 21:00 uur op Willy. Willy is te beluisteren via DAB+, in de Willy-app, via willy.radio en Telenet kanaal 931. Volg Willy op Facebook en Instagram voor updates. De bijbehorende podcast 'Nirvana Was Here' is te beluisteren via willy.radio, HUMO.be en in de apps van Willy & HUMO.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.