Jump to content

DPG Media lanceert derde editie van de News City Academy Awards voor jong journalistiek talent


de redactie

329 views

Ben jij gepassioneerd door schrijven, interviewen, filmen of content creatie? Dan is dit jouw kans om je talent te tonen! Vanaf vandaag opent DPG Media de inschrijvingen voor de derde editie van de News City Academy Awards. Jongeren tussen 18 en 26 jaar worden uitgenodigd om hun mediawerk in te dienen en maken kans op een beurs van 2500 euro, samen met begeleiding van ervaren journalisten van News City om hun journalistieke projecten verder te ontwikkelen.


Kansen voor jong journalistiek talent
Tussen 22 maart en 30 juni kunnen jongeren tussen 18 en 26 jaar hun creatieve en verrassende mediaproducten insturen, variërend van (blog-)artikelen tot podcasts, video's en sociale content. De jury zal in december 2024 de winnaars bekendmaken, die elk een felbegeerde News City Academy Award in ontvangst zullen nemen. Daarna krijgen zij de unieke kans om hun journalistieke projecten te realiseren met de steun en begeleiding van ervaren mediamakers, voor een miljoenenpubliek via HLN, VTM NIEUWS, Qmusic, Joe, Dag Allemaal en meer.


Ambassadeurs en voorgaande winnaars
De News City Academy Awards worden dit jaar ondersteund door drie toonaangevende ambassadeurs: wetenschapsexpert Martijn Peters van HLN en VTM NIEUWS, HLN TikTok-journalist Jonas Lips en HLN-consumentenexpert Safia Yachou. In 2023 werden de prijzen toegekend aan talenten zoals Mikaela Pimentel, Maya Teughels, Emma Felix en Arne De Bleser, die momenteel bezig zijn met het creëren van nieuw mediawerk in samenwerking met collega's van News City.


Over News City
News City is een samenwerkingsverband tussen de nieuwsredacties van HLN en VTM NIEUWS, magazines zoals Dag Allemaal, Nina en Goed Gevoel, en de radionieuwsredacties van Qmusic en Joe.


Voor meer informatie over de inschrijvingen en vorige winnaars, bezoek https://www.newscityacademyawards.be/.


Afbeelding: De winnaars van de News City Academy Awards 2023, Maya Teughels, Mikaela Pimentel, Arne De Bleser en Emma Felix (foto DPG Media)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.