Spring naar bijdragen

DPG Media Jaarverslag 2023: Stabiel resultaat met digitale groei en efficiënte kostenbeheersing


de redactie

315 weergaven

Volgens het jaarverslag van 2023 heeft DPG Media een omzet van 1,791 miljard euro gerapporteerd, een lichte daling van 2% vergeleken met het voorgaande jaar. De EBITDA(1) bedroeg 360 miljoen euro en het nettoresultaat was met 197 miljoen euro nagenoeg gelijk aan het jaar ervoor.


Erik Roddenhof, CEO van DPG Media, benadrukt het stabiele karakter van het afgelopen jaar, waarin digitale inkomsten bij de nieuwsmedia groeiden en sterke resultaten werden behaald bij online services en radio. Toch waren er uitdagingen, vooral door stijgende personeelskosten en papierprijzen bij nieuwsmedia en tijdschriften.


De digitalisering in de publishingsector zet zich voort, met een groei van 10% in het aantal digitale abonnementen. Hoewel de totale omzet uit publishingactiviteiten stabiel bleef, groeide het aantal betalende abonnees en de omzet in nieuwsmedia, terwijl dit patroon nog niet zichtbaar was bij tijdschriften.


Radio en televisie behaalden goede marktaandelen in Vlaanderen en Nederland, met een groeiend aantal actieve gebruikers van streamingdienst VTM GO. In Nederland werd de nieuwe radiozender JOE gelanceerd, die met een marktaandeel van 5% een veelbelovende start maakt.


DPG Media rapporteert ook over haar ESG-beleid (2), met een focus op onder andere ecologische verantwoordelijkheid, diversiteit op de werkvloer en verantwoord datagebruik. De CO2-uitstoot van DPG Media is met 11% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar, dankzij maatregelen in de eigen organisatie en distributieketen.

 

Vooruitkijkend naar 2024 verwacht DPG Media een kleine omzetgroei, met verdere digitalisering als belangrijke focus. De impact van inflatie en kostenstijgingen zal echter merkbaar zijn, onder andere door cao-akkoorden en distributiekosten.


Klik hier voor het volledige jaarverslag van DPG Media.

 

1. EBITDA staat voor Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization en is een maatstaf voor de brutowinst van een bedrijf, zonder aftrek van de in de definitie genoemde kosten.
2. ESG staat voor Environment, Social en Governance. De betekenis van ESG verwijst dus naar milieu-, sociale en bestuurlijke factoren die de prestaties van je onderneming kunnen beïnvloeden.

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.