Jump to content

BLØF domineert de Vorstelijke 500 van 100% NL, Marco Schuitmaker en Def Rhymz maken indruk met nieuwe binnenkomers


de redactie

121 views

BLØF domineert opnieuw de Vorstelijke 500, de hitlijst van 100% NL met Nederlandse muziek die traditiegetrouw wordt uitgezonden ter ere van Koningsdag. De Zeeuwse band heeft maar liefst 21 nummers in de lijst, waarmee ze opnieuw als 'hofleverancier' fungeren. Marco Schuitmaker's 'Engelbewaarder' maakt een krachtige debuut als hoogste nieuwe binnenkomer. Luisteraars kunnen de lijst beluisteren van maandag 22 tot en met vrijdag 26 april op 100% NL.


Vorig jaar voerde BLØF ook al de lijst aan met 28 nummers. Andere prominente artiesten in de Vorstelijke 500 zijn onder meer Marco Borsato (17), Guus Meeuwis (14), André Hazes sr. (14) en Suzan & Freek (13). Ook Acda en De Munnik (10), Jan Smit (10), Snelle (8) en Anouk (6) genieten van aanzienlijke populariteit onder de luisteraars van 100% NL.


Een opvallende nieuwkomer in de lijst is Def Rhymz, wiens twee bekendste hits, 'Schudden' op nummer 14 en 'Doekoe' op nummer 276, postuum zijn binnengekomen. Marco Schuitmaker's 'Engelbewaarder' maakt een sterke entree op nummer 12. Ook Roxy Dekker verdient erkenning met drie noteringen, waaronder 'Satisfyer' (91), 'Anne-Fleur Vakantie' (342) en Sugardaddy (423).


Favorieten van bekende artiesten
Verschillende bekende gasten hebben ook hun favoriete nummers uit de lijst gedeeld. Davina Michelle koos voor Anouk, Flemming voor Stef Bos en Rolf Sanchez vindt dat 'Rollercoaster' van Danny Vera niet mag ontbreken. Het favoriete Nederlandstalige nummer van Guus Meeuwis is 'Toen Ik Je Zag' van Hero (Antonie Kamerling). Jaap Reesema koos voor 'Avond' van Boudewijn de Groot.


Luisteraars hebben de afgelopen weken gestemd op hun favorieten. De Vorstelijke 500 is van maandag tot en met vrijdag te beluisteren tussen 09:00 en 17:00 uur op 100% NL. De top 10 wordt op vrijdagmiddag bekendgemaakt. Op Koningsdag wordt de top 100 herhaald. 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.