Jump to content

Radio2 brengt regionale taarten en mysteries onder de aandacht


de redactie

275 views

Radio2 zet opnieuw haar blik op de regio's en gaat op zoek naar lokale lekkernijen en intrigerende mysteries. De ochtendshow Goeiemorgen Morgen! lanceert de zoektocht naar de 'Taart van het Jaar'. Luisteraars worden uitgenodigd om hun beste recepten in te zenden via Radio2.be. De geselecteerde taarten worden op de Nationale Proefdag op zaterdag 27 april 2024 gepresenteerd in Grimbergen, Aalst, Kortrijk, Lier en Sint-Truiden.


Tijdens deze proeverij worden uit elke regio één finalist geselecteerd, die op vrijdag 3 mei strijden om de prestigieuze titel van 'Taart van het Jaar', onder toeziend oog van juryleden Linde Merckpoel, Regula Ysewijn en Jelle Beeckman.


Peter Van de Veire, presentator van Goeiemorgen Morgen!, legt uit: "Als we met Goeiemorgen Morgen! naar buiten trekken, komen mensen spontaan met zelfgemaakt gebak en taart langs. Opmerkelijk hoe warm en vrijgevig die luisteraars zijn. Daar moesten we toch iets mee doen? Al die verhalen van die persoonlijke taarten? Dat werd de start van het idee. We gaan op zoek naar de Taart van het jaar. Van onze Radio2-luisteraar. En dat ik dan af en toe een stukje mag proeven? Ik offer me graag op."


Daarnaast duikt Radio2 deze zomer opnieuw in de mysterieuze wereld van Vlaanderen. Voor het vierde jaar op rij gaat de zender op zoek naar antwoorden op onopgeloste raadsels en vreemde gebeurtenissen in de regio's. Luisteraars worden uitgenodigd om hun mysterieuze verhalen in te sturen via VRTNWS.


In juli en augustus kunnen luisteraars elke zondag een nieuwe aflevering van de podcast 'Mysteries van Vlaanderen' beluisteren op VRT MAX en via VRT NWS. Hier worden de fascinerende verhalen uitgebreid behandeld en zijn alle mysteries terug te vinden.


Afbeelding: Peter Van de Veire (foto Radio2)

  • reaction_title_1 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.