Spring naar bijdragen

Guus Meeuwis en Amy Winehouse opvallende stijgers in de Q-top 500 van de 00s


de redactie

155 weergaven

De Q-top 500 van de 00s is vanochtend van start gegaan bij Qmusic, met opvallende stijgers zoals Guus Meeuwis en Amy Winehouse. Terwijl Guus Meeuwis' liedjes stijgen in aanloop naar zijn laatste ‘Groots Met Een Zachte G’ concerten, klimt het nummer ‘Back to Black’ van Amy Winehouse dankzij de recent verschenen gelijknamige film over haar leven 83 plekken omhoog. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen hits van de 00s is tot en met vrijdag 26 april 14:00 uur te beluisteren op Qmusic.


De terugblik naar het tijdperk van de zeroes belicht niet alleen muzikale hoogtepunten, maar ook culturele fenomenen zoals de opkomst van sociale media en de invoering van de euro. Artiesten zoals Adele, Maroon 5 en Coldplay maakten in dit decennium hun opmars.


Een opvallende verschijning in de lijst is de hit ‘Schudden’ van rapper Def Rhymz, die 110 plekken omhoog klimt en nu op plaats 20 staat. Het overlijden van Rhymz heeft ook DJ Jean na 8 jaar weer teruggebracht in de lijst, met zijn nummer ‘Love Come Home’ dat nieuw binnenkomt op plek 401. Dit nummer bevat een sample die ook te horen is in ‘Schudden’, wat extra aandacht genereerde.


Luisteraars hebben hun favoriete zeroes tracks kunnen doorgeven op Qmusic.nl en in de Qmusic-app. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen nummers is nu te vinden op Qmusic.nl, met uitzondering van de top 10. Deze wordt aanstaande vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur bekendgemaakt. De Q-top 500 van de 00s ging vanochtend om 06:00 uur van start in de ochtendshow bij Mattie en Marieke.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.