Jump to content

Guus Meeuwis en Amy Winehouse opvallende stijgers in de Q-top 500 van de 00s


de redactie

209 views

De Q-top 500 van de 00s is vanochtend van start gegaan bij Qmusic, met opvallende stijgers zoals Guus Meeuwis en Amy Winehouse. Terwijl Guus Meeuwis' liedjes stijgen in aanloop naar zijn laatste ‘Groots Met Een Zachte G’ concerten, klimt het nummer ‘Back to Black’ van Amy Winehouse dankzij de recent verschenen gelijknamige film over haar leven 83 plekken omhoog. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen hits van de 00s is tot en met vrijdag 26 april 14:00 uur te beluisteren op Qmusic.


De terugblik naar het tijdperk van de zeroes belicht niet alleen muzikale hoogtepunten, maar ook culturele fenomenen zoals de opkomst van sociale media en de invoering van de euro. Artiesten zoals Adele, Maroon 5 en Coldplay maakten in dit decennium hun opmars.


Een opvallende verschijning in de lijst is de hit ‘Schudden’ van rapper Def Rhymz, die 110 plekken omhoog klimt en nu op plaats 20 staat. Het overlijden van Rhymz heeft ook DJ Jean na 8 jaar weer teruggebracht in de lijst, met zijn nummer ‘Love Come Home’ dat nieuw binnenkomt op plek 401. Dit nummer bevat een sample die ook te horen is in ‘Schudden’, wat extra aandacht genereerde.


Luisteraars hebben hun favoriete zeroes tracks kunnen doorgeven op Qmusic.nl en in de Qmusic-app. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen nummers is nu te vinden op Qmusic.nl, met uitzondering van de top 10. Deze wordt aanstaande vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur bekendgemaakt. De Q-top 500 van de 00s ging vanochtend om 06:00 uur van start in de ochtendshow bij Mattie en Marieke.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.