Jump to content

NMO Streaming Audio Standaard mei 2024


de redactie

157 views

De NMO Streaming Audio Standaard cijfers over mei 2024 zijn bekendgemaakt. De cijfers zijn gebaseerd op het weekgemiddelde van maandag 00:00 uur tot zondag 24:00 uur. In de periode 29 april t/m 2 juni 2024 waren er wekelijks gemiddeld 33,5 miljoen streaminguren actief. Ongeldige sessies en sessies beluisterd buiten Nederland zijn eruit gefilterd.

 
Deze cijfers hebben betrekking op het online luistergedrag op connected devices. Andere platformen voor het beluisteren van radio (zoals via FM of DAB+), maken geen onderdeel uit van de rapportage. Voor de totale beluistering, ongeacht het platform, is er het NMO Luisteronderzoek.  

 

Schermafbeelding2024-06-27om14_14_06.thumb.png.018a2c39c0a70238baac4cf813921975.png


Toelichting op de belangrijkste begrippen:

  • GAAS - Het gemiddelde aantal actieve streams dat op een willekeurig moment actief was. Dit wordt berekend door het totaal aantal afgespeelde minuten van een  audiostream te delen door de lengte van het tijdvak waarover wordt gerapporteerd (week).
  • GS - Gestarte sessies (GS), ook wel streamstarts genoemd, worden gedefinieerd als het aantal sessies met een minimumduur van een minuut die zijn gestart binnen de gerapporteerde tijdsperiode (week).
  • GA - De gemiddelde afspeelduur van een sessie. Het totaal aantal minuten dat een zender is gestreamd gedeeld door het aantal streamstarts van de zender.

Ongeldige sessies en sessies beluisterd buiten Nederland worden eruit gefilterd. Ongeldige sessies zijn sessies korter dan 1 minuut, langer dan 24 uur, ontstaan door bots en spiders, gecreëerd door datacenters en intern verkeer bij publishers. 

 

Bron: NMO/Ipsos-Kantar

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.