Jump to content

Benedikte Coussement neemt afscheid van De Ochtend, Jasper Verhulst voegt zich bij het team


de redactie

195 views

Benedikte Coussement heeft afscheid genomen van haar rol als presentatrice bij het ochtendprogramma De Ochtend op Radio 1. Sinds 2018 presenteerde zij afwisselend met Xavier Taveirne, en vanaf september 2020 wisselde zij af met zowel Xavier als Ruth Joos. In 2021 verving Leen De Witte Xavier Taveirne.


Gedurende haar tijd bij De Ochtend maakte Benedikte indruk door complexe thema’s helder en beknopt te presenteren. In september zal zij de overstap maken naar de Wetstraat-redactie, maar blijft tijdens vakantieperiodes actief in radioprogramma's zoals De Wereld Vandaag en De Sportzomer van Radio 1.


Vanaf september neemt Jasper Verhulst de presentatie over van Benedikte en zal hij naast Ruth Joos en Leen De Witte te horen zijn. Jasper heeft de afgelopen twee jaar gewerkt als redacteur bij De Ochtend en De Wereld Vandaag en is tevens nieuwslezer bij Studio Brussel en MNM. Hij combineert deze functies met zijn werkzaamheden bij Radio 1. Jasper is 37 jaar oud, woont in Gent en heeft West-Vlaamse roots.


Benedikte Coussement blikt terug op haar tijd bij De Ochtend als een voorrecht en kijkt uit naar haar nieuwe rol bij de Wetstraat-redactie. Jasper Verhulst ziet uit naar zijn nieuwe functie, ondanks het vroege opstaan, en verheugt zich op het brengen van actuele nieuwsverslagen.


Collega’s van Benedikte hebben hun waardering uitgesproken voor haar bijdrage en betrokkenheid bij De Ochtend. Ze benadrukken haar competentie, betrouwbaarheid en helderheid als journalist en collega. Benedikte's overstap naar de Wetstraat wordt met enthousiasme ontvangen en zij zal daar haar journalistieke talenten verder inzetten.


Afbeelding: Benedikte Coussement (foto VRT)

  • reaction_title_1 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.