Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619730

Auteurs van dit blog

NPO Radio 1 op zoek naar het beste van Nederland


de redactie

496 weergaven

58ee15f5061f3_NPORadio1.png.1934f54b369d2b84e1d7c453eec38426.pngDeze week gaat NPO Radio 1 on air en online op zoek naar alles waar Nederlanders goed in zijn. In een zomer vol sportieve successen mogen we trots zijn op alles waar ons kleine land groot in is. Natuurlijk is er ook ruimte voor verbetering. Waar zijn Nederlanders minder goed in? En wat is er dan nodig om daar als land in te blijven groeien?


Waar ben jij als Nederlander trots op? Dat is de vraag die NPO Radio 1 aan haar luisteraars en gasten stelt in de week van 24 tot en met 29 juli. Een week lang doorbreken NPO Radio 1-presentatoren en luisteraars de muur van doemdenken en negativiteit. Van sport, muziek, medische innovatie, voedsel, mobiliteit, energie tot wetenschap: bij de publieke nieuwszender ligt de focus een week lang op de successen die alle inwoners van Nederland met elkaar verbinden. Ook dragen luisteraars zelf oplossingen aan voor problemen waar we als land in moeten blijven investeren.


Het beste van Nederland op NPO Radio 1 
Het programma De Ochtend (KRO-NCRV) onderzoekt hoe de ‘beste Nederlander’ er uit moet zien. Krijgt hij of zij de benen van Dylan van Groenewegen en de oren van André Rieu? Luisteraars brengen hun stem uit op nporadio1.nl. Na vijf dagen onthult kunstenaar Niels Ballemans het eindresultaat. Voor De NieuwsBV (BNNVARA) gaat Willemijn Veenhoven samen met gasten als Theo Hiddema, Fresku en Lutz Jacobi op safari door Nederland, op zoek naar ’s lands mooiste plekken. Hier laat Willemijn zich rondleiden door haar gasten. In het programma EenVandaag (AVROTROS) verzamelen alle optimisten van Nederland zich. Gasten als Pierre Wind en Peter Faber schijnen hun positieve licht over diverse thema’s en onderwerpen als de Noordzee en risicojongeren. Nieuws & Co (NOS/NTR) zendt portretten uit met ambitieuze wetenschappers. Van vismigratie, de ontwikkeling van de quantumcomputer tot het kweken van mini-orgaantjes: het NPO Radio 1-programma viert met diverse gasten wetenschappelijke successen en deelt de kennis van projecten, waar menig ander land met veel belangstelling naar kijkt.


Website: www.nporadio1.nl

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.