Jump to content

The Netherlands

  • entries
    3,661
  • comments
    635
  • views
    96,873

Contributors to this blog

Annemieke Schollaardt vanaf 1 september op NPO Radio 2

Sign in to follow this  
de redactie

420 views

58edfc9976a6a_NPORadio2.png.a01577c45f054690b69dac86ff156917.pngRadio-dj Annemieke Schollaardt is vanaf 1 september elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen op NPO Radio 2. Na ruim 11 jaar 3FM verhuist de presentatrice van onder andere Weekend DNA, Annemieke Hier en Annemieke Plays naar de studio’s van NPO Radio 2. Annemieke neemt het programma over van dj Rob Stenders, die heeft besloten AVROTROS te verlaten. 


Annemieke Schollaardt: “Mijn overstap naar Radio 2 voelt als een fantastische uitdaging. Het is best een gek idee om 3FM te verlaten. Ik heb de afgelopen 11 jaar bij 3FM alle ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen en de meest fantastische programma’s en projecten mogen doen. Daar ben ik de zender ontzettend dankbaar voor. Radio 2 is een prachtzender met veel aandacht voor muziek en met toegewijde jocks, ik ben trots om daar deel van uit te gaan maken.” 


Jan-Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 2: "Ik ben blij dat we een geweldige en zeer ervaren dj als Annemieke Schollaardt mogen verwelkom op NPO Radio 2. Annemieke ademt muziek en weet luisteraars heel goed te raken met haar energie. Ik vind het uiteraard jammer dat Rob Stenders zijn contract bij AVROTROS niet verlengt. Gelukkig krijgen luisteraars en muziek ook in Annemieke haar programma volop de ruimte."


Annemieke Schollaardt
De avontuurlijke Annemieke begint met radiomaken op Curacao, bij Dolfijn FM en Radio Paradise. In 2005 komt ze bij 3FM in het nachtelijke opleidingstraject. In 2006 start Annemieke Schollaardt Uruzgan FM, voor 3FM en de Wereldomroep. Twee jaar later presenteert ze op zaterdagavond samen met Domien Verschuuren ‘Weekend DNA’. Sinds 2009 is ze een vast muzikaal baken in de weekendochtend en avond. Eind augustus presenteert ze daar haar laatste middagshow. Als Glazen Huis-bewoner in 2009 en als presentator van de journaals op televisie is ze ook jarenlang een belangrijk gezicht van Serious Request, de jaarlijkse geldinzamelingsactie van 3FM. Ook was ze tien jaar lang ‘station voice’ van 3FM. Annemiekes talent voor radiomaken blijft in Nederland niet onopgemerkt. In 2007 wint ze de Radiobitches Award voor aanstormend talent en in 2008 en 2009 dezelfde prijs voor beste dj/presentatrice. Op 1 december 2011 wint Annemieke tijdens De Gouden RadioRing de Zilveren Radioster (vrouw) voor beste radiopresentatrice.

 

Annemieke Schollaardt (foto Nico Kroon)

Annemieke Schollaardt (foto Nico Kroon)

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.