Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4914
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619182

Auteurs van dit blog

’40 uur Rode Neuzen Radio’ vanaf vrijdag 4 december bij Qmusic


de redactie

338 weergaven

Op zaterdag 5 december 2015 is het zover: de eerste Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius om jongeren met psychische problemen te helpen. Na wekenlange actie- en campagne voeren worden alle opbrengsten opgeteld en kan Vlaanderen zich verwachten aan topentertainment bij VTM en Qmusic.

 

Qmusic start op vrijdagochtend 4 december 2015 om 06:00 met een 40 uur durende radio-uitzending in ’40 Uur Rode Neuzen Radio’ en VTM brengt op zaterdagavond 5 december 2015 om 20.00 een liveshow vol humor, pakkende getuigenissen en straffe muzikale acts in ‘Rode Neuzen Dag: De Liveshow’. Na De Liveshow bij VTM, worden de highlights van ‘Clouseau & Van Geel In Concert’, het benefietconcert van Clouseau en Jonas Van Geel, uitgezonden.

 

40 uur Rode Neuzen Radio
Q-dj’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen gaan samen 40 uur radio maken op Qmusic. Maarten en Dorothee geven op vrijdagochtend 5 december 2015 om 06:00 de aftrap van ’40 uur Rode Neuzen Radio’. Elke zes uur wisselen ze af met collega’s Sam en Heidi. Het viertal zal 40 uur lang heel wat bekende gasten ontvangen in de studio, zoals ministerpresident Geert Bourgeois, Philippe Geubels, Bart Peeters, Matteo Simoni, Geert Hoste, William Boeva, Elodie Ouédraogo, Sven De Ridder en minister Jo Vandeurze.

 

Heel wat bekende gasten in Q-studio en Qube met Milow en Emma Bale
Er komen ook heel wat artiesten langs: onder andere Nielson, Gers Pardoel, Zornik, Jasper Steverlinck, Slongs Dievanongs, Stan Van Samang en Tom Helsen komen zingen.

 

Q organiseert ook heel wat acties in Vlaanderen: Min Hee Bervoets gaat op dansmarathon
’40 Uur Rode Neuzen Radio’ zal niet alleen vanuit de eigen studio plaatsvinden, ook in Vlaanderen gebeurt er heel wat. Ex-So You Think You Can Dance-jurylid Min Hee Bervoets organiseert samen met haar vriend, choreograaf Michel Froget, een dansmarathon en dat op een bus, die Vlaanderen doorkruist. Min Hee vertrekt op vrijdag 4 december om 17:00 uur bij de Q-studio en
komt op zaterdagavond aan tijdens de liveshow bij VTM.

 

Sven Ornelis stapt 188 km van Duitse dorpje Neuss en komt aan tijdens liveshow bij VTM in Vilvoorde
Q-dj Sven Ornelis is de uitdaging aangegaan om 188 kilometer te wandelen van het dorpje Neuss in Duitsland in Vilvoorde als de Q-luisteraars 188.000 sms’jes sturen. Sven vertrekt op dinsdag 1 december 2015 en hoopt voldoende sms’en te verzamelen, zodat hij op zaterdagavond 5 december 2015 tijdens De Liveshow bij VTM zal aankomen in Vilvoorde.

 

Opbrengst Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds
Rode Neuzen Dag is in het leven geroepen door VTM, Qmusic en Belfius met als doel meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. Uit onderzoek blijkt dat immers maar liefst 1 op de 5 Vlaamse jongeren psychische problemen heeft. Heel Vlaanderen werd opgeroepen om Rode Neuzen te kopen of verkopen en iets geks te doen om geld in te zamelen. Iedereen kan ook een donatie doen via rodeneuzendag.be of via het rekeningnummer BE70 0960 6060 6025.

 

Vanaf vandaag, maandag 30 november, is het gratis nummer 0800 2 46 66 geopend om giften te doen. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 december zal er ook een Belfius-belteam aan de slag zijn. De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, beheerd door een onafhankelijk bestuurscomité bij de Koning Boudewijnstichting.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.