Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618104

Auteurs van dit blog

NPO Radio 4 viert 40 jaar met vier dagen concertopnames


de redactie

266 weergaven

In de laatste vier dagen van het jaar viert NPO Radio 4 dat het precies 40 jaar geleden is dat de klassieke radiozender begon met uitzenden. Van maandag 28 tot en met donderdag 31 december klinken in alle dagprogramma’s concertopnames uit de Top 40 van beste concertopnames van NPO Radio 4. Iedere dag komt een ander tiental jaren van de geschiedenis van de zender aan bod, beginnend bij de periode 1976 – 1985. De klassieke zender gaat bovendien op zoek naar de herinneringen van de luisteraar aan 40 jaar NPO Radio 4. Welke muziek verbindt de luisteraar met de jubilerende zender?

 

In de loop van haar bestaan heeft de klassieke radiozender veel concerten opgenomen. NPO Radio 4 heeft bij wijze van staalkaart een Top 40 samengesteld van de meest bijzondere opnames. In de lijst staan concerten van onder meer Alfred Brendel, Astor Piazzolla, Dietrich Fischer-Dieskau, Elly Ameling, Janine Jansen, Koninklijk Concertgebouworkest, Murray Perahia, Nederlandse Bachvereniging, Nikolai Lugansky, het Radio Filharmonisch Orkest en van dirigenten als Bernard Haitink, Edo de Waart, Frans Brüggen, Jaap van Zweden, Nikolaus Harnoncourt, Reinbert de Leeuw, Riccardo Chailly, Ton Koopman en Valery Gergiev. Alle concerten uit de Top 40 staan vanaf 28 december op nporadio4.nl.

 

De fragmenten zijn te horen in de programma’s De Ochtend van 4, De Klassieken, Licht op Vier, Muziekwijzer en Podium. Welke concertopname in dit laatste programma wordt uitgezonden bepaalt de luisteraar via de site nporadio4.nl.

 

Ook het programma Avondconcert duikt deze vier dagen in de archieven vol concertopnames van NPO Radio 4 en laat concerten horen uit achtereenvolgens de jaren 70, 80, 90 en 00.

 

Website: nporadio4.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.